Go Back
+ servings
chokoladekage med chokolade stykker
Udskriv
4.67 fra 3 stemmer

Chokoladekage med Chokolade

Chokoladekage med chokolade, som er mørk. Opskriften bruger chokoladestykker til at gøre den svampet og rig på smag.
Forb. tid15 min
Tilb. tid55 min
Samlet tid10 t 1 min
Ret: Chokoladekage
Køkken: Amerikansk
Tags: chokoladekage, chokoladekage med chokolade, chokoladekage med chokoladestykker, chokoladekage uden æg
Portioner: 10 stykker
Kalorier: 248kcal
Forfatter: Gustav Hassert

Ingredienser

  • 250 g Hvedemel
  • 2 tsk Bagepulver
  • 50 g Kakaopulver
  • 180 g Sukker
  • 180 ml Rapsolie Eller anden smagsneutral olie.
  • 300 ml Mandelmælk Eller en anden type mælk.
  • 1 tsk Vaniljesukker
  • 150 g Chokoladestykker Mørk chokolade over 50% kakao.

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 160 grader og klargør en brødform med fedtstof.
  • Si hvedemel, kakaopulver, vaniljesukker og bagepulver i en stor skål. Tilføj nu sukker og bland det hele godt sammen.
  • Tilføj mandelmælk og rapsolie til blandingen.
  • Rør det hele sammen, men ikke for meget - ellers bliver den ikke dejlig luftig. Tilføj nu chokoladestykker og bland forsigtigt sammen igen. (Gem 50 gram til toppen)
  • Hæld dejen i brødformen og ryst den lidt indtil dejen ligger helt fladt. Bag den nu i ovnen i 55 minutter - eller indtil du kan stikke en tandstik i og den kommer ren op.
  • 10 minutter inden kagen er færdig tilføjes de resterende chokoladestykker, sådan at de bliver en del af chokoladekagen.
  • Tag kagen ud af ovnen og lad den køle af 10-15 minutter inden servering.

Noter

Du kan købe de berømte "chocolate chips" og bruge disse, eller bare købe en plade chokolade og skære den ud i små stykker. Resultatet er meget ens og den største forskel er altså udseendet.