Go Back
+ servings
chokoladekage med chokolade stykker
Udskriv
3.82 fra 16 stemmer

Chokoladekage med Chokolade

Chokoladekage med chokolade, som er mørk. Opskriften bruger chokoladestykker til at gøre den svampet og rig på smag.
Forb. tid15 min
Tilb. tid55 min
Samlet tid10 t 1 min
Ret: Chokoladekage
Køkken: Amerikansk
Tags: chokoladekage, chokoladekage med chokolade, chokoladekage med chokoladestykker, chokoladekage uden æg
Portioner: 10 stykker
Kalorier: 248kcal
Forfatter: Gustav Hassert

Ingredienser

  • 250 g Hvedemel
  • 2 tsk Bagepulver
  • 50 g Kakaopulver
  • 180 g Sukker
  • 180 ml Rapsolie Eller anden smagsneutral olie.
  • 300 ml Mandelmælk Eller en anden type mælk.
  • 1 tsk Vaniljesukker
  • 150 g Chokoladestykker Mørk chokolade over 50% kakao.

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 160 grader og klargør en brødform med fedtstof.
  • Si hvedemel, kakaopulver, vaniljesukker og bagepulver i en stor skål. Tilføj nu sukker og bland det hele godt sammen.
  • Tilføj mandelmælk og rapsolie til blandingen.
  • Rør det hele sammen, men ikke for meget - ellers bliver den ikke dejlig luftig. Tilføj nu chokoladestykker og bland forsigtigt sammen igen. (Gem 50 gram til toppen)
  • Hæld dejen i brødformen og ryst den lidt indtil dejen ligger helt fladt. Bag den nu i ovnen i 55 minutter - eller indtil du kan stikke en tandstik i og den kommer ren op.
  • 10 minutter inden kagen er færdig tilføjes de resterende chokoladestykker, sådan at de bliver en del af chokoladekagen.
  • Tag kagen ud af ovnen og lad den køle af 10-15 minutter inden servering.

Noter

Du kan købe de berømte "chocolate chips" og bruge disse, eller bare købe en plade chokolade og skære den ud i små stykker. Resultatet er meget ens og den største forskel er altså udseendet.