Go Back
+ servings
chokoladekage med banan
Udskriv
5 fra 1 stemme

Chokoladekage med Banan

Svampet chokoladekage med banan, som er langtidsbagt. Kagen bages ved lav varme i længere tid, således bananerne giver en meget fremtrædende smag.
Forb. tid15 min
Tilb. tid1 t 10 min
Samlet tid1 t 25 min
Ret: Chokoladekage
Køkken: Dansk
Tags: banan chokolade kage, banan chokoladekage, chokoladekage, chokoladekage med banan
Portioner: 8 stykker
Kalorier: 237kcal
Forfatter: Gustav Hassert

Ingredienser

  • 100 ml Solsikkeolie
  • 175 g Hvedemel
  • 175 g Flormelis
  • 100 g Chokoladestykker
  • 175 g Banan Meget modne
  • 1 tsk Bagepulver
  • 4 spsk Kakaopulver
  • 3 stk Æg
  • 70 ml Mælk

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 160 grader, almindelig ovn.
  • Klargør en brødform af almindelig størrelse med bagepapir eller rigeligt fedtstof.
  • I en stor skål blandes sukker, hvedemel, bagepulver, chokoladestykker og kakaopulver.
  • Mas de modne bananer i en mindre skål.
  • Tilføj hernæst dine æg, mælk og olie til en anden skål. Pisk det hele rigtig godt sammen og tilføj dernæst de moste bananer.
  • Hernæst tilføjes de tørre ingredienser til blandingen og piskes nænsomt men grundigt.
  • Til slut tilføjes dejen til brødformen, hvorefter den bages 1 time og 10 minutter i ovnen. Gerne tjek til den løbende de sidste minutter - hvis du er usikker, stikkes et spyd i kagen. Kommer den ren op, er den klar.

Noter

Ligesom med de fleste chokoladekager, anbefaler jeg en god smørcreme. I dette tilfælde vil det klart være oplagt med en topping hvor banan indgår. Hvad end det er bananstykker eller i en smørcreme, så er det noget der virker.