Hvis du gerne vil lave en lidt sundere kage, kan jeg anbefale min chokoladekage med banan. Det giver nemlig lidt ekstra vitaminer og mineraler til kroppen, men smager også bare helt perfekt. Der findes få kombinationer som er bedre end banan og chokolade.
Det skal lige nævnes denne kage ikke er vildt sund, men blot et sundere alternativ til almindelige chokoladekager. Den egentlig grund til jeg lavede denne opskrift var såmænd fordi smagen af banan i chokolade blot er fantastisk.
Du vil med sikkerhed også elske den. Desuden bages den med lav varme i længere tid, hvilket medvirker til at fremkalde en ekstra sød og fremtrædende smag af bananer.
Banan chokoladekage er lidt sundere
Der findes mange måder at lave en rigtig sund chokoladekage med banan. Jeg må dog være ærlig at sige, dette ikke er den sundeste i verden. Når det er sagt, så er er det altid sundere at vælge en chokoladekage med banan.
Ikke kun får man alt det gode fra bananerne, som potaissum og fiber, men det betyder også man bruger mindre sukker. Trods banerne indeholder sukker kommer disse altså med en masse fiber og mineraler som modvirker de ellers negative effekter.
Desuden indeholder bananer et særligt højt indhold af potaissum, hvilket er et mineral som giver mere energi til kroppen. Sådan får man altså lidt ekstra sundt fra denne end en klassisk chokoladekage uden æg, eller en chokoladekage med chokolade.
Hvis du er interesseret i at få nogle flere mineraler indenbors i hverdagen, kan jeg desuden anbefale min kartoffelmos med æg. Kartofler indeholder nemlig, ligesom bananer, masser af disse mineraler som kroppen bliver glad for.
Chokoladekage med Banan
Ingredienser
- 100 ml Solsikkeolie
- 175 g Hvedemel
- 175 g Flormelis
- 100 g Chokoladestykker
- 175 g Banan Meget modne
- 1 tsk Bagepulver
- 4 spsk Kakaopulver
- 3 stk Æg
- 70 ml Mælk
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 160 grader, almindelig ovn.
- Klargør en brødform af almindelig størrelse med bagepapir eller rigeligt fedtstof.
- I en stor skål blandes sukker, hvedemel, bagepulver, chokoladestykker og kakaopulver.
- Mas de modne bananer i en mindre skål.
- Tilføj hernæst dine æg, mælk og olie til en anden skål. Pisk det hele rigtig godt sammen og tilføj dernæst de moste bananer.
- Hernæst tilføjes de tørre ingredienser til blandingen og piskes nænsomt men grundigt.
- Til sidst tilføjes dejen til brødformen, hvorefter den bages 1 time og 10 minutter i ovnen. Gerne tjek til den løbende de sidste minutter – hvis du er usikker, stikkes et spyd i kagen. Kommer den ren op, er den klar.