Go Back
+ servings
chokoladekage uden mel
Udskriv
4.25 fra 12 stemmer

Chokoladekage Uden Mel

Nem chokoladekage uden mel som er svampet og fyldig i smagen. Den bruger godt med mørk chokolade til at give en kraftig smag heraf. Desuden er det den oplagte opskrift, hvis du undgår mel, eller ikke har det i køkkenet.
Forb. tid10 min
Tilb. tid1 t 20 min
Samlet tid1 t 30 min
Ret: Chokoladekage
Køkken: Dansk
Tags: banan chokoladekage, chokoladekage med æg, chokoladekage uden mel, dessert uden mælk
Portioner: 10 stykker
Kalorier: 311kcal
Forfatter: Gustav Hassert

Ingredienser

  • 340 g Mørk chokolade Hakket.
  • 180 g Smør
  • 6 stk Æg
  • 330 g Sukker
  • 1/2 tsk Salt

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 170 grader og klargør en springform med fedtstof. Jeg anbefaler smør, men olie kan også bruges. Springformen skal være omkring 23 cm.
  • Tilføj hakket chokolade, smør og salt til en mikroovn venlig skål. Smelt ingredienserne i mikroovnen, hvilket tager cirka 2 minutter. Rør massen og giv den nogle ekstra minutter, hvis den ikke er helt smeltet.
  • Pisk æg og sukker luftigt med en håndmixer. Det tager omkring 5-10 minutter for at opnå den rette konsistens.
  • Tilføj chokolade/smør blandingen og fold det hele sammen. Ikke for meget, men massen skal være jævn.
  • Hæld chokoladekagedejen i den forberedte springform, og bag kagen i 1 time og 20 minutter - eller indtil kniven kommer ren op, når du stikker den i.
  • Lad kagen afkøle nogle minutter inden springformen åbnes. Pynt herefter med flormelis, bær eller is.

Noter

Kagen kan serveres med præcis den smørcreme eller glasur du ønsker. Jeg kan klart anbefale min citronglasur for at give den mere syrlighed. Hvis det skal være mere simpelt kan en glasur med æggehvide også noget helt specielt.