chokoladekage uden mel

Chokoladekage Uden Mel | Simpel Kage Opskrift

Opskrift på chokoladekage uden mel eller mælk, som er simpel at lave. Konsistens og smag minder meget om en brownie, men har alligevel en klassisk smag af chokoladekage. Således er det den perfekte dessert kage, hvis du mangler lidt ingredienser derhjemme.

Desuden lægger denne kage op til at blive spist med alverdens tilbehør. Ligesom med andre chokoladekager kan jeg anbefale en håndfuld flødeis eller bær. Hvis det skal være ekstra lækkert, kan man naturligvis også bruge begge.

Bedste kage uden mel

Som du nok allerede har bemærket her på Altmad er jeg vild med chokoladekage. Det kommer derfor næppe som en overraskelse at jeg mener dette er en af de bedste kager uden mel. Særligt denne opskrift rammer helt perfekt.

Selvom den ikke indeholder mel er det altså ikke en chokoladekage uden smør. Den indeholder nemlig masser af smør, hvilket gør den kraftig og svampet. Det er nu engang det ønskede resultat ved en chokoladekage. Ved mindre den skal være særlig luftig.

Samtidig er det en chokoladekage med chokolade, hvor der ikke er sparret på noget. Faktisk er den lidt ligesom en brownie i både konsistens og smag, men alligevel ikke helt.

Det skal siges at man skal have god tid før man begynder på kagen. Det tager ikke mange minutter at forberede den, men den skal altså have næsten 1,5 time i ovnen. Selvom det er lidt lang tid, vil du med sikkerhed være enig i at det er tiden værd.

Perfekt dessert kage uden mælk

I denne chokoladekage bruger jeg hverken mælk eller mel, hvilket betyder den kan laves med de ting man allerede har derhjemme. Så hvis du er blevet lækkersulten, men ikke har så mange ingredienser i hjemmet er dette opskriften for dig.

Kagen udgør nemlig en god dessert til alverdens begivenheder. Hvad end det er til aftenkaffen eller familiebesøg, så kan denne kage bruges. Du kan tilmed bruge et hav af smørcremer, som giver den lidt mere.

Så hvis du er foruden mælk eller mel og gerne vil lave kage, så er dette opskriften for dig. Trods bagetiden er den nemlig super nem at lave og smager samtidig skønt.

chokoladekage uden mel
Udskriv
4.25 fra 12 stemmer

Chokoladekage Uden Mel

Nem chokoladekage uden mel som er svampet og fyldig i smagen. Den bruger godt med mørk chokolade til at give en kraftig smag heraf. Desuden er det den oplagte opskrift, hvis du undgår mel, eller ikke har det i køkkenet.
Forb. tid10 min
Tilb. tid1 t 20 min
Samlet tid1 t 30 min
Ret: Chokoladekage
Køkken: Dansk
Tags: banan chokoladekage, chokoladekage med æg, chokoladekage uden mel, dessert uden mælk
Portioner: 10 stykker
Kalorier: 311kcal
Forfatter: Gustav Hassert

Ingredienser

 • 340 g Mørk chokolade Hakket.
 • 180 g Smør
 • 6 stk Æg
 • 330 g Sukker
 • 1/2 tsk Salt

Sådan gør du

 • Forvarm ovnen til 170 grader og klargør en springform med fedtstof. Jeg anbefaler smør, men olie kan også bruges. Springformen skal være omkring 23 cm.
 • Tilføj hakket chokolade, smør og salt til en mikroovn venlig skål. Smelt ingredienserne i mikroovnen, hvilket tager cirka 2 minutter. Rør massen og giv den nogle ekstra minutter, hvis den ikke er helt smeltet.
 • Pisk æg og sukker luftigt med en håndmixer. Det tager omkring 5-10 minutter for at opnå den rette konsistens.
 • Tilføj chokolade/smør blandingen og fold det hele sammen. Ikke for meget, men massen skal være jævn.
 • Hæld chokoladekagedejen i den forberedte springform, og bag kagen i 1 time og 20 minutter – eller indtil kniven kommer ren op, når du stikker den i.
 • Lad kagen afkøle nogle minutter inden springformen åbnes. Pynt herefter med flormelis, bær eller is.

Noter

Kagen kan serveres med præcis den smørcreme eller glasur du ønsker. Jeg kan klart anbefale min citronglasur for at give den mere syrlighed. Hvis det skal være mere simpelt kan en glasur med æggehvide også noget helt specielt.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering
Scroll til toppen