Banankage Uden Æg og Mælk | Sund Opskrift

Sund banankage uden æg og mælk, som indeholder godt med valnødder. Hvis den skal være ekstra sund, kan du endda bruge groft mel til dejen. Desuden kan den laves sukkerfri ved brug af dadler i stedet for sukker.

Faktisk er denne banankage så sund, at det er tæt på at være et bananbrød. Dog indeholder opskriften altså sukker til at give den en sød smag. Derfor er det en banankage som kan spises som dessert, men også er sund nok til til en mellemsnack.

Så hvis du ikke har det store udvalg derhjemme og skal bruge en banankage uden æg og mælk, så er dette opskriften for dig.

Sund banankage uden smør og æg

Som du nok har bemærket er dette en yderst sund opskrift på banankage. Faktisk er det tæt på at være et bananbrød, men så alligevel ikke helt. Den indeholder nemlig sukker, hvilket gør det til en kage, fremfor et brød.

Desuden indeholder denne banankage hverken smør eller æg, hvilket betyder den er simpel at lave – og man undgår animalske produkter. Derfor er det en vegansk banankage, hvis man altså ikke tilføjer mælk.

Nogen vælger at tilføje mælk til dejen, hvis den er lidt for tør. Det kan ske hvis ens bananer ikke er helt modne nok. I det tilfælde kan du i stedet bruge mandelmælk, hvis du altså forsøger at undgå mælk. Normalt vil det slet ikke være nødvendigt.

Så hvis du leder efter en sund banankage uden smør eller andre animalske fedtstoffer er dette opskriften for dig. Skal den være ekstra sund, kan du endda udelade sukker ved i stedet at bruge dadler. Så begynder det endda at blive mere et bananbrød end en kage.

Topping til banankage

Ligesom med de fleste andre kager, kan det være en god ide at bruge lidt topping. På en chokoladekage vil man normalvis bruge en smørcreme eller glasur. Det kan også bruges til banankager, men ikke til helt samme effekt.

Det fungerer derimod rigtig godt hvis du spiser banankagen til Nutella eller anden chokolade topping. Du kan endda lave en sukkerfri chokoladecreme, hvis du ønsker at bruge dadler i stedet for sukker.

På den måde bliver det nemlig en banankage uden sukker, hvor man fuldstændig undgår unaturligt sukker. Mulighederne er mange og jeg anbefaler klart en topping til kagen, men valget heraf afhænger af dine præferencer.

banankage uden mælk og æg
Udskriv
5 fra 1 stemme

Banankage Uden Æg og Mælk

Opskrift på banankage uden æg og mælk, som endda er vegansk. Det er den perfekte opskrift hvis du ikke har nogen æg eller mælk i køkkenet. Desuden indeholder den masser valnødder.
Forb. tid10 min
Tilb. tid50 min
Samlet tid1 t
Ret: Banankage
Køkken: Dansk
Tags: banankage, banankage med valnødder, banankage uden æg, banankage uden mælk
Portioner: 8 stykker
Kalorier: 224kcal
Forfatter: Gustav Hassert

Køkkenudstyr

Ingredienser

  • 245 g Hvedemel Evt. brug 50/50 lys og grov.
  • 75 g Sukker
  • 2 tsk Bagepulver
  • 70 ml Solsikkeolie Eller rapsolie.
  • 2 tsk Vaniljesukker
  • 3 stk Banan Store og modne.
  • 100 g Valnødder Valgfrit.
  • 1 knivspids Salt

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 180 grader og klargør en brødform.
  • I en stor skål mases de modne banner, hvorefter olie, salt og vaniljesukker blandes i. Dejen skal være helt jævn og du kan bruge lidt mandelmælk, hvis banerne ikke er modne nok.
  • Tilføj langsomt hvedemel og valnødder til blandingen under omrøring. Bliv ved indtil alt melet er brugt og dejen er helt jævn igen.
  • Hæld banankagedejen til din brødform og bag i 50 minutter. Du kan bruge en tandstik eller træspyd til at vurdere om den er færdig. Stik den i midten af kagen og hvis den kommer ren op, er den færdig.
  • Lad kagen køle nogle minutter inden den fjernes fra brødformen. Herefter kan den serveres med en smørcreme eller som den er.

Noter

Hvis du gerne vil undgå sukker i banankagen kan du i stedet bruge dadler. Det giver en sød smag, men kommer samtidig med et hav af fiber. Således er det altså et sundt alternativ til sukker.

Skriv en kommentar