Go Back
+ servings
banankage uden mælk og æg
Udskriv
5 fra 2 stemmer

Banankage Uden Æg og Mælk

Opskrift på banankage uden æg og mælk, som endda er vegansk. Det er den perfekte opskrift hvis du ikke har nogen æg eller mælk i køkkenet. Desuden indeholder den masser valnødder.
Forb. tid10 min
Tilb. tid50 min
Samlet tid1 t
Ret: Banankage
Køkken: Dansk
Tags: banankage, banankage med valnødder, banankage uden æg, banankage uden mælk
Portioner: 8 stykker
Kalorier: 224kcal
Forfatter: Gustav Hassert

Køkkenudstyr

Ingredienser

  • 245 g Hvedemel Evt. brug 50/50 lys og grov.
  • 75 g Sukker
  • 2 tsk Bagepulver
  • 70 ml Solsikkeolie Eller rapsolie.
  • 2 tsk Vaniljesukker
  • 3 stk Banan Store og modne.
  • 100 g Valnødder Valgfrit.
  • 1 knivspids Salt

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 180 grader og klargør en brødform.
  • I en stor skål mases de modne banner, hvorefter olie, salt og vaniljesukker blandes i. Dejen skal være helt jævn og du kan bruge lidt mandelmælk, hvis banerne ikke er modne nok.
  • Tilføj langsomt hvedemel og valnødder til blandingen under omrøring. Bliv ved indtil alt melet er brugt og dejen er helt jævn igen.
  • Hæld banankagedejen til din brødform og bag i 50 minutter. Du kan bruge en tandstik eller træspyd til at vurdere om den er færdig. Stik den i midten af kagen og hvis den kommer ren op, er den færdig.
  • Lad kagen køle nogle minutter inden den fjernes fra brødformen. Herefter kan den serveres med en smørcreme eller som den er.

Noter

Hvis du gerne vil undgå sukker i banankagen kan du i stedet bruge dadler. Det giver en sød smag, men kommer samtidig med et hav af fiber. Således er det altså et sundt alternativ til sukker.