Go Back
+ servings
banankage uden mælk og æg
Udskriv
3.7 fra 40 stemmer

Banankage Uden Æg og Mælk

Opskrift på banankage uden æg og mælk, som endda er vegansk. Det er den perfekte opskrift hvis du ikke har nogen æg eller mælk i køkkenet. Desuden indeholder den masser valnødder.
Forb. tid10 min
Tilb. tid50 min
Samlet tid1 t
Ret: Banankage
Køkken: Dansk
Tags: banankage, banankage med valnødder, banankage uden æg, banankage uden mælk
Portioner: 8 stykker
Kalorier: 224kcal
Forfatter: Gustav Hassert

Køkkenudstyr

Ingredienser

  • 245 g Hvedemel Evt. brug 50/50 lys og grov.
  • 75 g Sukker
  • 2 tsk Bagepulver
  • 70 ml Solsikkeolie Eller rapsolie.
  • 2 tsk Vaniljesukker
  • 3 stk Banan Store og modne.
  • 100 g Valnødder Valgfrit.
  • 1 knivspids Salt

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 180 grader og klargør en brødform.
  • I en stor skål mases de modne banner, hvorefter olie, salt og vaniljesukker blandes i. Dejen skal være helt jævn og du kan bruge lidt mandelmælk, hvis banerne ikke er modne nok.
  • Tilføj langsomt hvedemel og valnødder til blandingen under omrøring. Bliv ved indtil alt melet er brugt og dejen er helt jævn igen.
  • Hæld banankagedejen til din brødform og bag i 50 minutter. Du kan bruge en tandstik eller træspyd til at vurdere om den er færdig. Stik den i midten af kagen og hvis den kommer ren op, er den færdig.
  • Lad kagen køle nogle minutter inden den fjernes fra brødformen. Herefter kan den serveres med en smørcreme eller som den er.

Noter

Hvis du gerne vil undgå sukker i banankagen kan du i stedet bruge dadler. Det giver en sød smag, men kommer samtidig med et hav af fiber. Således er det altså et sundt alternativ til sukker.