Her finder du opskriften på en kalorielet banankage, som er uden smør. Den bruger i stedet solsikkeolie, men er alligevel relativt lav i kalorier, taget andre banankager i betragtning.
Selvom den er uden smør er smagen stadig meget ens. Det er derfor den perfekte banankage opskrift hvis du er lækkersulten, men køleskabet er tomt. Desuden bruger den nemlig ikke æg, eller mælk, så bliver det altså ikke lettere.
Banankage Uden Smør
Denne banankage opskrift er uden smør, og bruger derimod solsikkeolie. Der findes mange typer desserter, hvor man nemt kan udskifte smør med olie. Det giver ikke det præcis samme resultat, men det er meget derhen af.
Når man udskifter smør med andet fedtstof er det vigtigt at vælge det rette. Olivenolie er eksempelvis et dårligt valg, da smagen er for kraftfuld. Brug i stedet din fine olivenolie på en balsamico dressing eller olie-eddike dressing.
De bedste alternativer til smør er derimod ting som kokosolie, solsikkeolie og peanutbutter. Her skal man bare vælge hvad end der passer bedst til den dessert eller hovedret man skal lave.
Vegansk Banankage
Når man skal lave en banankage bliver der næsten altid brugt smør, og som oftest også mælk. Man kan endda lave en banankage med kærnemælk, men ikke desto mindre er det også muligt at lave dem uden.
Dertil findes der også mange banankager og bananbrød som bruger æg. Hvis du er veganer kan dette jo være problematisk, men der har vi gode nyheder. Denne banankage er nemlig fuldkommen vegansk. Jeg har endda også en vegansk banankage med chokolade liggende, her på siden.
Banankage Uden Smør
Ingredienser
- 3 stk Modne bananer
- 75 ml Solsikkeolie Eller lignende.
- 100 g Brun farin
- 225 g Hvedemel
- 3 tsk Bagepulver
- 3 tsk Kanel
- 50 g Tørret frugt Dette er valgfrit, men dadler er et godt valg her.
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 180 grader – og klargør brødpande med fedtstof (solsikkeolie).
- Mas 3 modne bananer, og bland dem med 75 ml solsikkeolie gram brun farin.
- Tilføj hvedemel, bagepulver, og kanel – bland det hele godt sammen.
- Tilføj blandingen til en brødpande i 40 minutter. Hvis den bliver for brun ovenpå; læg derved et stykke bagepapir over. -Banankagen er færdig når du kan stikke en kniv i, og den kommer ren ud.
- Efter bagningen skal den køle, før den fjernes fra brødpanden.
Det fungerer bare lige som det skal. Tak