balsamico dressing opskrift

Balsamico Dressing Med Honning Opskrift

Balsamico er en lækker dressing til alverdens salater. De fleste bruger den i sammenhæng med en frisk rucolasalat, med æbler, eller en lækker tomatsalat. Der er altså et utal a muligheder med denne opskrift.

I denne opskrift bruger vi honning og citronsaft, til at give den lidt ekstra. Hvis man ikke har noget honning kan man også bruge sukker. Dog skal det siges det er meget vigtigt du lader sin balsamico dressing trække, hvis du bruger sukker.

Det skyldes altså at sukkeret skal opløses tilstrækkeligt. Ellers kan du ende op med en dressing, som har små knasende stykker sukker. Det vil vi jo gerne undgå. Så bland det ekstra godt, og lad det trække lidt. Så skal den nok blive rigtig lækker!

Er Balsamico Dressing Sundt?

Når man spiser salat vil man jo gerne have det så sundt som muligt. Det kan man jo ligeså godt nu man alligevel spiser salat. Det ville næsten være ærgerligt at få tusind kalorier fra dressingen, når man skulle have noget sundt.

Balsamico er generelt meget lavt i kalorier. 100 ml har eksempelvis kun cirka 20 kalorier, hvilket er meget lidt. Dog blandes en balsamico dressing med olivenolie, hvilken gør du får mange flere kalorier. Det er også grunden til en pesto med valnødder har så mange kalorier.

Så hvis du gerne vil spare på kalorierne er der 2 ting du kan gøre. Bruge mindre olie, eller bruge mindre dressing. Heldigvis smager balsamico dressing af så meget, at du ikke behøver de store mængder, og det samme er tilfældet med denne opskrift.

Det giver en del mere smag end en peanutbutter dip, hvilket naturligvis betyder færre kalorier.

Hvad Kan Man Bruge Balsamico Dressing Til?

Folk bruger balsamico dressing til mange forskellige ting, dog næsten altid en form for salat. En af mine favoritter er en lækker tomatsalat, men rucolasalat og rødkålsalat er også mindst ligeså godt.

Hvis du gerne vil lave en lækker grønkålsalat er det også det oplagte valg. En lækker grønkålsalat med feta, granatæbler, og fårrosløg siger man ikke nej til. -Og en fantastisk dressing til denne er balsamico dressingen, specielt med honning. Naturligvis er en helt klassisk olie-eddike dressing også næsten lige så god.

Selvfølgelig er det ikke den oplagte dressing til grøntsager eller chips. Her kan jeg derimod anbefale dig min Holiday dip opskrift, som man kender fra KIMS.

balsamico dressing opskrift
Udskriv
5 fra 6 stemmer

Balsamico Dressing Med Honning

Lækker balsamico dressing med honning og citronsaft, som gør sig godt til salater, såsom rødkålsalat eller rucola salat.
Forb. tid5 min
Tilb. tid10 min
Ret: Dressing
Køkken: Italiensk
Tags: balsamico, dressing, honning, salat
Portioner: 1 portion
Kalorier: 800kcal
Forfatter: Gustav Hassert

Ingredienser

  • 1 dl balsamicoeddike
  • 3 dl Olivenolie Ekstra jomfru
  • 1 tsk Honning
  • 1 smule Citronsaft
  • 1 knivspids Salt
  • 1 knivspids Peber

Sådan gør du

  • Tilføj alle ingredienserne til en skål.
  • Rør det hele fuldstændig sammen til du får en enkelt farve.
  • Smag til.

Noter

Denne dressing passer til de fleste salater. Du kan lave en lækker salat med rucola eller tomater. Det kan også godt betale sig at lade dressing stå og trække lidt inden du bruger den. Ikke specielt lang tid, bare en halv time.

1 kommentar til “Balsamico Dressing Med Honning Opskrift”

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering
Scroll til toppen