spinatpestro med valnødder

Vegansk Spinatpesto Med Valnødder Opskrift

Hvis man for nyligt har lavet et friskbagt brød, eller skal have gæster, er pesto en en fantastisk spise. Dertil kan man faktisk også lave mange typer pesto, som er ret sunde. Et godt eksempel på en sund pesto finder du her!

Denne spinatpesto er fyldt med alle de gode fedtstoffer din krop har brug for. Du får de sunde fedtstoffer fra valnødderne og olivenolien, men dertil også basilikum og spinat. Hvilket må siges at være et rigtig sundt valg.

Vegansk Spinatpesto

Som du nok allerede har læst er denne spinatpesto 100% vegansk og vegetarisk. Det skyldes at den er fri fra mælkeprodukter, og andre problematiske ingredienser. I modsætning til mange andre populære grønne pestoer er der ikke ost i.

Den mest populære grønne pesto er basilikum. Den smager også fantastisk, men langt de fleste opskrifter på denne har en tørost. Det giver utroligt meget smag og en lækker konsistens, men det er ikke nødvendigt her.

I denne spinatpesto får man rigeligt med fedme fra olivenolien og spinaten i sig selv, som danner en lækker tyk konsistens.

Spinatpesto Med Valnødder

Valnødder er en fantastisk nød til at forbedre dit immunforsvar, og gøre din krop sundere. Et korrekt indtag af valnødder kan blandt andet modvirke diabetes, og beskytte imod inflammation(kilde).

Så der er altså rigtig gode grunde til at spise spinatpesto med velnødder. Men hvis du ikke er den store fan af valnødder, kan de også udskiftes for andre nødder. Du kan eksempelvis bruge mandler eller pekannødder. Dog vil jeg ikke anbefale dig at bruge nødder som peanuts, da det vil give en besynderlig smag.

Spinatpesto Til Nybagt brød

Der er naturligvis ikke begrænsninger på hvad du kan bruge din spinatpesto til, men jeg har helt klart en favorit. Spinatpesto og nybagtbrød er muligvis den lækreste kombination jeg har prøvet. Det er 100 gange lækrere end smør, og samtidig langt sundere.

Hvis du får gæster er det også et stort hit at have breadsticks, som kan dyppes. Det skal nok blive det næste store hit, når i har gæster. Derudover er det jo en noget mere spændende forret end chips med dip.

Andre lækre dippings til nybagt brød er peanutbutter dip, eller måske endda en balsamico dressing, til at dyppe.

Hvordan Laver Man Spinatpesto?

Spinatpesto, som mange andre typer pesto, er ganske simpel at lave. Alt du skal bruge er ingredienserne og en blender. Endda hvis du ikke har en blender til rådighed, kan du sagtens lave det alligevel.

Hvis du eksempelvis har en morter kan den også bruges. Dog kan det være lidt besværligt hvis du hverken har den eller en blender. Jeg vil klart anbefale dig at skaffe en blender eller morter, da det ellers bliver meget tidskrævende.

Spinatpesto Er Let At Lave

Når det kommer til spinatpesto skal der næsten ingen forberedelse til. Mange andre pestoer, som peberfrugt, tager eksemepelvis længere tid. Her skal du som oftest ristede peberfrugten i ovnen først. Det ikke specielt krævende, men kan hurtigt tage en times tid.

Spinatpesto skal du derimod bare bruge de friske ingredienser, og blender. Så kan spise frisklavet pesto, efter kun 5-10 minutter af din tid.

spinatpestro med valnødder
Udskriv
5 fra 3 stemmer

Vegansk Spinatpesto Med Valnødder

Lækker og sund spinatpesto med valnødder, som er 100% vegansk og vegetarisk.
Forb. tid5 min
Tilb. tid5 min
Ret: Tilbehør
Køkken: Italiensk
Tags: pestro, spinat, valnødder, vegansk
Portioner: 4
Kalorier: 100kcal

Ingredienser

  • 50 g Ristede valnødder
  • 60 g Frisk spinat
  • 15 g Frisk Basilikum
  • 3 fed Hvidløg
  • 3 spsk Olivenolie
  • 1/4 tsk Salt
  • 1 knivspids Peber

Sådan gør du

  • Tilføj alle ingredienserne i din foodprocessor, eller anden blender.
  • Blend indtil din spinatpesto får den rette konsistens. Det afhænger meget ad hvad du selv foretrækker.
  • Hæld det hele i en skål, og så er du ellers klar til at spise!

1 kommentar til “Vegansk Spinatpesto Med Valnødder Opskrift”

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Scroll til toppen