olie eddike dressing

Olie-Eddike Dressing Opskrift | Nem Vinaigrette

Her finder du den perfekte olie-eddike dressing, som er både simpel og lækker. Den passer perfekt til salater, og kan endda bruges til fisk. Det er en simpel dressing opskrift, hvilket betyder du nemt kan ændre på den, så den passer til dine behov.

Hvis du fortrækker en kraftfuld syrlig olie-eddike dressing kan du bruge mere eddike, og omvendt. Samtidig kan du også selv styre mængden af salt og peber.

Herunder kan du læse lidt om vinaigrette dressing, og herunder olie-eddike, samt måder du kan lave den helt perfekte til din næste hovedret. Om det så er en frisk salat, eller den skal ændres lidt, så den passer til hummer.

Sådan Laver Du Olie-Eddike Dressing

Der er mange forskellige måder at lave olie-eddike dressing. Du kan også lave den med flere end bare de 2 hovedingredienser. Her findes der eksempelvis balsamico dressing, og olie-eddike dressing med honning -Hvilket klart er en af vores favoritter.

Samtidig kan du også lave den til en hummer dressing, ved brug af citron. Det vigtigste er blot at der indgår olie, og en syrlig ingrediens. Egentlig behøver du ikke en opskrift, hvis du blot kender proportionerne.

Når du laver olie-eddike dressing skal du blot vide at det normalt består af 3 dele olie, og 1 del eddike, samt salt og peber. Dertil afhænger det faktisk bare af dine præferencer, da du kan ændre lidt på proportionerne hvis du ønsker.

Hvad Er Vinaigrette?

Du har jo nok hørt om vinaigrette dressing, og tænkt hvad det egentlig er. En vinaigrette dressing består normalvis af nogle få og simple ingredienser. Oftest vil den kun bestå af 2-3 ingredienser, samt salt og peber. Faktisk er olie-eddike dressingen den mest traditionalle udgave af vinaigrette.

Vinaigrette laves ved at blande olie med en syrlig ingrediens, såsom eddike. Men faktisk kan dressingen også laves med citron, eller andre syrlige komponenter. Dog er eddike den mest populære, og derfor får du denne opskrift.

Engang var vinaigrette bedst kendt som fransk dressing. Det lyder måske lidt sjovt, da de fleste idag kender fransk dressing som hotdog dressing. I dag bliver den normalvis bare kaldt vinaigrette, hvilket referer til brugen af eddike, som er “vinegar” på engelsk.

olie eddike dressing
Udskriv
4.6 fra 5 stemmer

Olie-Eddike Dressing

Vinaigrette olie-eddike dressing opskrift til salat eller en frugtsalat. Denne vinaigrette bruger kun 2 primære ingredienser, men smager alligevel fantastisk.
Forb. tid5 min
Samlet tid5 min
Ret: Dressing
Køkken: Italiensk
Tags: dressing, olie eddike, Vinaigrette
Portioner: 5 personer
Kalorier: 489kcal
Forfatter: Gustav Hassert

Ingredienser

  • 1 dl Eddike
  • 3 dl Olivenolie
  • 1 Knivspids Salt
  • 1 Knivspids Peber

Sådan gør du

  • Hæld olien i en skål og bland godt sammen med salt og peber, indtil opløst.
  • Dernæst tilføjes eddiken, og smages til.
  • Sæt olie-eddike dressingen på glas, og i køleskabet – eller spis med det samme.

Video

Noter

Olie-eddike dressing er en utrolig simpel dressing, og kan laves i mange variantioner. En vinaigrette består ganske simpelt af olie og en anden syrlig ingrediens, hvilket betyder du kan lave dem med alverdens ingredienser – og det behøver ikke være eddike.

1 kommentar til “Olie-Eddike Dressing Opskrift | Nem Vinaigrette”

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering
Scroll til toppen