Go Back
+ servings
banankage uden smør
Udskriv
4 fra 17 stemmer

Banankage Uden Smør

Svampet banankage uden smør, som i stedet bruger solsikkeolie. Dertil er det også uden mælk, hvilket gør det 100% vegansk.
Forb. tid10 min
Tilb. tid40 min
Samlet tid50 min
Ret: Dessert
Køkken: Amerikansk
Tags: banankage, banankage uden smør, sund, vegansk banankage
Portioner: 10 stykker
Kalorier: 219kcal
Forfatter: Gustav Hassert

Ingredienser

  • 3 stk Modne bananer
  • 75 ml Solsikkeolie Eller lignende.
  • 100 g Brun farin
  • 225 g Hvedemel
  • 3 tsk Bagepulver
  • 3 tsk Kanel
  • 50 g Tørret frugt Dette er valgfrit, men dadler er et godt valg her.

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 180 grader - og klargør brødpande med fedtstof (solsikkeolie).
  • Mas 3 modne bananer, og bland dem med 75 ml solsikkeolie gram brun farin.
  • Tilføj hvedemel, bagepulver, og kanel - bland det hele godt sammen.
  • Tilføj blandingen til en brødpande i 40 minutter. Hvis den bliver for brun ovenpå; læg derved et stykke bagepapir over. -Banankagen er færdig når du kan stikke en kniv i, og den kommer ren ud.
  • Efter bagningen skal den køle, før den fjernes fra brødpanden.

Noter

Ligesom med mange andre banankager bliver de bare bedre over tid. Du kan sagtens have den i køleskabet nogle dage, da den kan holde sig omkring 2-4 dage. Den smager med sikkerhed mindst lige så godt dagen efter!