Hurtig Chokoladekage Opskrift | 5 Minutter Mikroovn

Opskrift på en hurtig chokoladekage som bages i mikroovn og derfor er klar på mindre end 5 minutter. Når man bruger mikroovn kan man altså færdigbage sin chokoladekage på en brøkdel af tiden det tager i en almindelig ovn.

Desuden er denne opskrift baseret på utroligt simple ingredienser. Faktisk kun 5 forskellige ingredienser, som tilmed at nemme at udskifte. Hvis du i stedet for vand, vil lave en chokoladekage med kærnemælk kan dette nemt gøres.

Det er blot et eksempel. Dertil er der også nogle ting du skal være opmærksom på ved bagning af kage i en mikroovn.

Chokoladekage i mikroovn

Det er super nemt at lave en chokolade i mikroovnen og det tager endda ingen tid. Ligesom når man laver bagekartofler i mikroovn kan det gøres på en brøkdel af tiden, det tager i ovn. Derfor er det naturligvis det oplagte valg når man laver en hurtig chokoladekage.

Der er dog stor forskel på at lave desserter i mikroovnen. Her afhænger bagetiden nemlig af hvor meget der skal opvarmes. I en almindelig ovn tager det derimod lige så lang tid at lave en ribsmuffin, som at lave to. Hvis de altså laves på samme tid.

I en mikroovn skal man give den halvdelen af tiden, hvis man laver en halv portion. Så hvis du laver en større eller mindre portion af denne hurtige chokoladekage, skal det altså tages i mente. Ellers vil den blive brændt eller underbagt.

Mindre portion chokoladekage i kop

Måden denne chokoladekage laves, gør det nemt at lave en mindre portion. Jeg anbefaler forresten ikke at den afkøles, så det er bedst at spise den med det samme. Opskriften er til en hel kage og det kan derfor være du skal bruge en mindre.

Hvis det bare er dig selv som skal spise kage, kan du derfor lave chokoladekage i en kop. Det gøres simpelt ved at lave en mindre portion af opskriften herunder. Herefter placeres dejen bare i koppen, hvorefter den bages nogle minutter i mikroovnen.

Selvom det er en chokoladekage uden æg skal den nemlig have nogle minutter i ovnen. Det er altså ikke ligesom cookie dough, hvor man bare kan spise den rå. Faktisk kan man heller ikke spise cookie dough uden at forberede melet, hvilket du kan læse mere om ved at trykke på linket.

Hvis du vælger at lave en chokoladekage i kop er det vigtigt at være opmærksom på mængden er meget mindre. Det betyder naturligvis også at den skal have væsentligt mindre tid i mikroovnen, da den ellers kan blive brændt.

hurtig chokoladekage
Udskriv
5 fra 1 stemme

Hurtig Chokoladekage

Hvis du har en mikroovn og skal bruge en hurtig chokoladekage er dette den perfekte opskrift. Din chokoladekage vil være klar indenfor 5 minutter.
Forb. tid2 min
Tilb. tid5 min
Samlet tid7 min
Ret: Chokoladekage
Køkken: Dansk
Tags: banan chokoladekage, hurtig chokoladekage, mikroovn chokoladekage, nem chokoladekage
Portioner: 10 stykker
Kalorier: 217kcal
Forfatter: Gustav Hassert

Ingredienser

  • 200 g Hvedemel
  • 85 g Kakaopulver
  • 150 g Sukker
  • 3 tsk Bagepulver
  • 130 ml Olie Eller smeltet smør.
  • 550 g Vand Varmt. Eller mælk.

Sådan gør du

  • De tørre ingredienser sies i en rund mikroovn venlig beholder med en diameter af 25 cm. Bland dem sammen.
  • Hernæst tilføjes de våde ingredienser, hvorefter det hele blandes grundigt sammen.
  • Placer beholderen i en mikroovn og bag i 5 minutter.
  • Alt efter hvilken beholder og mikroovn du bruger vil tiden variere en smule. Det er heldigvis nemt at bruge en kniv til at vurdere om den er færdig. Blot stik kniven i kagen, kommer den ren op er den klar.

Video

Noter

Det anbefales ikke at sætte denne chokoladekage i køleskabet , da det kan gøre den lidt klæg. Spis den derfor med det samme. Hvis opskriften er lidt for meget kan du heldigvis også lave en mindre portion i en kop eller anden mindre beholder.

Skriv en kommentar

Opskrift Vurdering