Bagekartofler I Mikroovn

Bagekartofler i Mikroovn Opskrift | Klar På 10 Minutter

Det kan hurtigt tage rigtig lang tid hvis man skal lave kartofler i ovnen, men når man laver bagekartofler i mikroovn, er de færdige på kun 10 minutter.

Jeg stod i køkkenet og skulle til at lave bagekartofler, men indså hurtigt de ville være færdige lang tid efter resten af maden. Det er nemlig problemet med bagte kartofler, de tager simpelthen så lang tid at lave.

Så jeg forsøgte mig med mikroovn i stedet, og resultatet var fantastisk. Efter kun 10 minutter i mikroovn kunne vi spise. Det reddede resten af aftensmaden, da vi ikke behøvede at vente yderligere 30 minutter, på kartoflerne.

Jeg håber at dette trick kan hjælpe dig ligesom det hjalp mig i en presset situation. Dog skal du være opmærksom på mængderne når du laver bagte kartofler i mikroovn. Herunder kan du læse nogle tips og tricks, samt en nem opskrift.

Bagekartofler I Mikroovn Tips

En mikroovn er meget anderledes fra en almindelig ovn, så det er vigtigt du forstår hvordan den virker, før du kaster dig igang. En mikroovn fungerer nemlig således at jo mere du putter ind, jo længere tid tider det

I en traditionel ovn er det muligt at tilføje så meget man vil. Det skyldes at ovnen er en hvis varme og gradvist varmer din mad op til samme varme som ovnen. En mikroovn er noget anderledes.

En mikroovn fungerer sådan at tiden det tager at varme maden op afhænger af mængden af mad. Så hvis du laver 2 bagekartofler skal de have dobbelt så lang tid som hvis du laver en.

Bagekartofler Tid I Mikroovn

Hovedreglen er at 2 bagekartofler skal have omkring 10 minutter. Dertil skal de altså have 20 minutter hvis du laver 4 bagekartofler.

 • 1 bagekartefol skal have 5 minutter
 • 2 bagekartofler skal have 10 minutter
 • 3 bagekartofler skal have 15 minutter

Venligst noter: dette er kun vejledende, da der kan være stor forskel på størrelsen af bagekartofler. -Og når man bager i en mikroovn afhænger det af antallet af gram. Det samme gælder fra andre ingredienser, såsom ris i mikroovn.

Skal Bagekartoflerne Koge Først?

Nogen folk foretrækker at koge kartoflerne først, men i min oplevelse har det ikke været nødvendigt. Bare husk at vend dem mindst en gang mens de er i mikroovnen, og giv dem et lille snit. Så vil de med sikkerhed få samme effekt, som hvis de er blevet kogt.

Jeg har personligt heller ikke oplevet nogle fordele ved at koge dem først. Kun ulemper, da man derved laver mere opvask til sig selv. Hvorvidt man har en vaskemaskine eller ej, er det altid bedst at spare på opvasken. Det giver mindre vand og sæbeforbrug, hvilket er godt for både pengepungen og miljøet.

Mikroovn Egenskaber

Generelt er mikroovnen et fantastisk redskab i køkkenet. Man kan tø mad op på under 5 minutter, og lave mad hurtigt, som ellers ville tage lang tid. Dertil kan de også hjælpe til at gøre tørre kager friske igen.

Hvis din banankage eller vanilje muffin er blevet lidt tør skal du prøve dette. Giv dem omkring 30 sekunder i mikroovn, og så skulle de gerne blive dejligt bløde igen.

Mikroovn Watt Til Bagte Kartofler

De fleste moderne mikroovne har muligheden for at indstille på watt. I den mest simple forklaring betyder det altså hvor meget energi man bruger. Så med højere watt, vil ens mad være færdigt hurtigere.

Dog kan det også gøre dem brændte eller give dem en mærkelig konsistens, hvis du sætter watt for højt. Nogen foretrækker at give dem 700 watt, og lidt længere tid. Jeg bruger normalvis 800 watt, så det går lidt hurtigere. Det gør dem nemlig heller ikke brændte, såfremt du vender dem.

Dog kan jeg ikke anbefale at give dem 900 watt. Det er lige i overkanten.

Bagekartofler I Mikroovn
Udskriv
5 fra 6 stemmer

Bagekartofler I Mikroovn

Bagte kartofler i mikroovn er mindst lige så gode, som dem man koger, og er færdige efter kun 10 minutter. Det har aldrig været lettere at lave bagte kartofler.
Forb. tid2 min
Tilb. tid10 min
Samlet tid12 min
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Tags: bagekartofler, bagte kartofler, kartofler
Portioner: 2 kartofler
Kalorier: 138kcal
Forfatter: Gustav Hassert

Ingredienser

 • 2 stk Bagekartofler
 • 30 g Smør

Sådan gør du

 • Skrub kartoflerne grundigt, så de bliver helt rene fra jord.
 • Prik en masse små huller med en tandstik, eller lignende.
 • Placer kartoflerne på tallerken, som kan tåle at være i mikroovn.
 • Giv kartoflerne 5 minutter på 800 W
 • Vend kartoflerne og giv dem yderligere 5 minutter på 800 W
 • Tag kartoflerne ud og skær ridser i toppen. Tilsæt smør, og lad dem køle. Alternativt kan man vælge at vente med at tilføje smør.

Noter

Jeg giver normalt mine bagekartofler i mikroovn 10 minutter, i alt, men det afhænger af størrelsen. Hvis dine bagekartofler er unormalt store skal de nok have længere, hvis de ligeledes er mindre behøver de ikke så lang tid.
Du kan let mærke om du har fået nok. -Og skulle det ske de ikke har fået nok, kan du give dem det sidste på 2 minutter.
Du kan opretholde dine bagte kartofler i køleskabet et par dage. Dog bliver de hurtigt tørre, så skal gerne spises indenfor samme dag.

2 kommentarer til “Bagekartofler i Mikroovn Opskrift | Klar På 10 Minutter”

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering
Scroll til toppen