Ris I Mikroovn

Ris I Mikroovn | Nemme Ris På 11 Minutter

Det er ikke alle der ved man kan lave ris i mikroovn, men det er faktisk rigtig nemt og giver et fint resultat.

Når du laver ris i mikroovn er det vigtigt du tilsætter den rette mængde vand, samt giver den rette mængde watt. Ellers kan du risikere de bliver våde, tørre, eller fuldstændig brændte. Her på siden ser du en nem opskrift på ris i mikroovn, som enhver kan lave uden problemer.

En anden super lækker ting ved ris i mikroovnen er at det ikke svinder. Du kan lave den i samme skål eller bøtte, som du spiser af, og derved have mindre opvask. Ligemeget om du har en opvaskemaskine, eller ej, er det altid godt med mindre opvask.

Nemme Ris I Mikroovn

Mikroovnen bliver ofte set ned på, når det kommer til madlavning. Højst sandsynligt fordi folk forbinder det med færdigretter. Selvom færdigretter kan være rigtig gode er de fleste af dårlig kvalitet. Så det ingen overraskelse folk forbinder mikroovn med dårlig mad.

Dog er mikroovnen utroligt praktisk til at lave mad. Når man laver sine ris i mikroovnen er med næsten helt sikker på de ikke brænder på, og får en lækker konsistens. Hvis man giver dem for meget kan det naturligvis ske alligevel.

Dertil kan man også bruge mikroovn til mange andre ting. Hvis man skal lave bagekartofler kan man gøre det i mikroovnen på kun 10 minutter. Det er altså langt mindre end hvad det normalt tager. Dertil kan man også bruge den til at gøre sine vanilje muffins bløde igen. Bare giv dem små 30 sekunder, og så er de gode igen.

Ris tager ikke meget kortere tid i mikroovnen med denne opskrift, men det er dog utroligt nemt!

Hvilke Ris Til Mikroovnen?

I min oplevelse fungerer alle ris faktisk i mikroovnen. Om det så er brune ris, Jasminris, eller hvide ris. Så kan de sagtens komme i mikroovnen. Man skal bare huske at tilføje den rette mængde vand.

Hvis man tilføjer for meget vand bliver de bløde, og hvis man tilføjer for lidt bliver de helt tørre og kedelige. Så det er faktisk ret vigtigt. I denne opskrift bruger vi 2,5 dl til 1,5 dl ris. Det skulle meget gerne give et godt resultat.

Dertil skal man også huske at mængden betyder meget. Når man bruger en mikroovn tager nemlig dobbelt så lang tid, hvis man har dobbelt så meget mad. Måden den fungerer er nemlig sådan at man skal tænke i per gram, når man bruger den.

Hvorimod man i en normal ovn kan tilføje så meget man vil. Ihvertfald indtil ovnen er fyldt op.

Er Ris Sunde?

Hvide ris er ikke den sundeste fødevare. Primært fordi det er en masse tomme kulhydrater uden den store mængde fiber. Fiber er nødvendigt, da det betyder kulhydraterne bliver omdannet til energi langsommere.

På den måde får man nemlig en mere jævn energi over en længere periode. Så hvis man gerne vil have nogle rigtig sunde ris skal man spise brune ris. Disse kan give dig energi i en længere periode, og sørge for du ikke bliver snacksulten.

Dog er der ikke noget galt med hvide ris, såfremt man spiser dem til en sund ret. Der findes mange sunde opskrifter på retter med ris. Også hvide ris.

Ris I Mikroovn
Udskriv
5 fra 1 stemme

Ris I Mikroovn

Hvis man er uheldig kan ris brænde på, men det skal du ikke bekymre dig om når du laver ris i mikroovn. Det er nemt, og tager kun 10 minutter.
Forb. tid0 min
Tilb. tid11 min
Samlet tid11 min
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Tags: mikroovn, ris
Portioner: 2 personer
Kalorier: 210kcal
Forfatter: Gustav Hassert

Ingredienser

  • 2,5 dl Vand
  • 1,5 dl Ris
  • 0,5 tsk Salt
  • 1 tsk Olie

Sådan gør du

  • Tilsæt alle ingredienserne til en skål, som kan tåle mikroovn.
  • Dæk skålen til med et låg, så det ikke sprøjter.
  • Giv det hele 3 minutter på 900 watt, indtil vandet koger.
  • Sæt mikroovnen til 250 watt, og giv den yderligere 8 minutter.
  • Tag skålen ud, og rør i risene. Tjek om du syns de har fået nok.
  • Hvis de har fået nok lader du dem herefter køle et par minutter.

Noter

Disse kogetider passer til alle slags ris jeg har forsøgt mig med. Men hvis de ikke har fået helt nok kan du altid bare give dem et par minutter mere.

1 kommentar til “Ris I Mikroovn | Nemme Ris På 11 Minutter”

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering
Scroll til toppen