Go Back
+ servings
Ris I Mikroovn
Udskriv
5 fra 1 stemme

Ris I Mikroovn

Hvis man er uheldig kan ris brænde på, men det skal du ikke bekymre dig om når du laver ris i mikroovn. Det er nemt, og tager kun 10 minutter.
Forb. tid0 min
Tilb. tid11 min
Samlet tid11 min
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Tags: mikroovn, ris
Portioner: 2 personer
Kalorier: 210kcal
Forfatter: Gustav Hassert

Ingredienser

  • 2,5 dl Vand
  • 1,5 dl Ris
  • 0,5 tsk Salt
  • 1 tsk Olie

Sådan gør du

  • Tilsæt alle ingredienserne til en skål, som kan tåle mikroovn.
  • Dæk skålen til med et låg, så det ikke sprøjter.
  • Giv det hele 3 minutter på 900 watt, indtil vandet koger.
  • Sæt mikroovnen til 250 watt, og giv den yderligere 8 minutter.
  • Tag skålen ud, og rør i risene. Tjek om du syns de har fået nok.
  • Hvis de har fået nok lader du dem herefter køle et par minutter.

Noter

Disse kogetider passer til alle slags ris jeg har forsøgt mig med. Men hvis de ikke har fået helt nok kan du altid bare give dem et par minutter mere.