cookie dough spiselig

Spiselig Cookie Dough – Cookie Dej med Chokolade

Det er nemt at lave spiselig cookie dough, men det er samtidig meget vigtigt at være opmærksom på fremgangsmåden. Det er nemlig ikke alt cookie dough som er spiseligt, da man skal forberede sit hvedemel inden brug. Dertil må cookie dejen ikke indeholde æg.

Du ved måske allerede at man ikke må spise rå æg og det samme er faktisk tilfældet med hvedemel. Derfor skal dette have nogle minutter i ovnen inden det kan bruges til at lave spiselig cookie dough.

I små mængder det næppe specielt farligt at spise rå cookie dej. Dog er det altså vigtigt at klargøre dit hvedemel, hvis du laver en større portion cookie dough. Så er du nemlig på den sikre side.

Kan man spise cookie dej?

Hvis du nogensinde har lavet cookies, har du med sikkerhed også smagt lidt på den ufærdige cookie dej. Det kan være svært at lade være, og det er da heller ikke specielt farligt i små mængder, dog er det ikke helt sundt.

Cookie dough er ikke altid spiseligt, hvis dejen bruger æg eller råt hvedemel. Ligesom med æg, kan hvedemel nemlig indeholde bakterier vi gerne vil undgå. Det er heldigvis nemt at klargøre dit hvedemel, ved blot at opvarme det i ovnen inden brug.

Det er desuden også måden hvorpå du lave spiselig dej til chokoladekage med chokoladestykker, eller cookies uden brun farin. Fremgangsmåden er den samme og det er altså vigtigt at forberede dit hvedemel.

Sådan laver man spiselig cookie dough

Det vigtigste ved at lave spiselig cookie dough er at man ikke må bruge æg. Det er altså meget ligesom at lave cookies uden æg, bare hvor de ikke kommer i ovnen. Dog er det altså også meget vigtigt at opvarme hvedemel, da det ellers kan være farligt.

Måden hvorpå hvedemel laves fjerner nemlig ikke potentielt farlige bakterier, hvilke vi naturligvis gerne vil undgå. En smule hvedemel er ikke rigtig farligt, men det begynder at blive vigtigt når man laver en hel portion spiselig cookie dough.

Derfor er det altså vigtigt du ikke bruger æg i dejen og samtidig forvarmer dit hvedemel. Herunder kan du læse præcis hvordan du gør dit mel klar til at lave spise spiselig cookie dej, som er sikkert at spise.

cookie dough spiselig
Udskriv
3.67 fra 53 stemmer

Spiselig Cookie Dough

Spiselig cookie dough er en af lækreste desserter man kan lave. Det kan spises alene eller bruges i is og andre kage opskrifter. Desuden er cookie dough nemt at lave, men det kræver lidt forberedelse før det bliver spiseligt.
Forb. tid10 min
Tilb. tid10 min
Samlet tid20 min
Ret: Cookies
Køkken: Amerikansk
Tags: cookie dej, cookie dough, edible cookie dough, spiselig cookie dej
Portioner: 15 portioner
Kalorier: 137kcal
Forfatter: Gustav Hassert

Ingredienser

  • 280 g Hvedemel
  • 220 g Smør Blødt.
  • 220 g Rørsukker
  • 100 g Sukker
  • 2 tsk Vaniljesukker
  • 1 tsk Havsalt
  • 350 g Chokoladeknapper Eller hakket chokolade.
  • 3 spsk Mælk

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 175 grader. Fordel hvedemel på en bageplade med bagepapir og bag dette i 5-10 minutter. Det fjerner eventuelle bakterier.
  • I en skål tilføjes smør, vaniljesukker og sukker, hvilket skal piskes indtil luftigt. Det skal piskes i omkring 2-3 minutter.
  • Fortsæt med at piske ved lav hastighed, mens du tilføjer hvedemel, salt og mælk. ( I den rækkefølge) Til sidst foldes chokoladestykkerne ind i din cookie dough.
  • Fordel din cookie dej til små bolde eller spis som det er.

Noter

Det er en simpel opskrift på spiselig cookie dough, hvor du kan tilføje præcis hvad du vil. Jeg kan anbefale M&M’s eller Smarties, men mulighederne er mange!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering




Scroll til toppen