Svampet banankage med chokoladestykker, som har en lækker smag af banan. Kagen bruger masser banan, smør og naturligvis mørk chokolade.
Forb. tid10min
Tilb. tid50min
Samlet tid1t
Ret: Banankage
Køkken: Amerikansk
Tags: banankage, banankage med chokolade, banankage med chokoladestykker
Portioner: 8stykker
Kalorier: 287kcal
Forfatter: Gustav Hassert
Ingredienser
3stkBananModne.
70gSmørSmeltet.
100gSukker
190gHvedemel
100gChokoladestykker
1stkÆg
1tskVaniljesukker
1tskNatron
1knivspidsSalt
Sådan gør du
Forvarm ovnen til 180 grader, almindelig ovn.
I en stor skål mases bananerne godt sammen, indtil helt maste. Tilføj hernæst smeltet smør og bland sammen indtil du får en jævn masse.
Tilføj sukker, æg, natron, vaniljesukker, salt og hvedemel. Rør dejen sammen igen, indtil jævn.
Til sidst tilføjes chokoladestykker til dejen. Hvis den skal være ekstra pæn kan du gemme 20 gram til at drysse på toppen.
Bag kagen i 50 minutter, eller indtil du kan stikke en kniv i og den kommer ren op.
Lad kagen afkøle mindst en times tid, gerne mere.
Video
Noter
Det kan være fristende at spise banankagen det øjeblik den kommer ud af ovnen, men det kan virkelig betale sig at vente nogle timer. På den måde bliver smagene bedre forenet og chokoladen mere stivnet.