Go Back
+ servings
banankage med chokoladestykker
Udskriv
4.13 fra 16 stemmer

Banankage med Chokoladestykker

Svampet banankage med chokoladestykker, som har en lækker smag af banan. Kagen bruger masser banan, smør og naturligvis mørk chokolade.
Forb. tid10 min
Tilb. tid50 min
Samlet tid1 t
Ret: Banankage
Køkken: Amerikansk
Tags: banankage, banankage med chokolade, banankage med chokoladestykker
Portioner: 8 stykker
Kalorier: 287kcal
Forfatter: Gustav Hassert

Ingredienser

  • 3 stk Banan Modne.
  • 70 g Smør Smeltet.
  • 100 g Sukker
  • 190 g Hvedemel
  • 100 g Chokoladestykker
  • 1 stk Æg
  • 1 tsk Vaniljesukker
  • 1 tsk Natron
  • 1 knivspids Salt

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 180 grader, almindelig ovn.
  • I en stor skål mases bananerne godt sammen, indtil helt maste. Tilføj hernæst smeltet smør og bland sammen indtil du får en jævn masse.
  • Tilføj sukker, æg, natron, vaniljesukker, salt og hvedemel. Rør dejen sammen igen, indtil jævn.
  • Til sidst tilføjes chokoladestykker til dejen. Hvis den skal være ekstra pæn kan du gemme 20 gram til at drysse på toppen.
  • Bag kagen i 50 minutter, eller indtil du kan stikke en kniv i og den kommer ren op.
  • Lad kagen afkøle mindst en times tid, gerne mere.

Video

Noter

Det kan være fristende at spise banankagen det øjeblik den kommer ud af ovnen, men det kan virkelig betale sig at vente nogle timer. På den måde bliver smagene bedre forenet og chokoladen mere stivnet.