banankage med chokoladestykker

Banankage Med Chokoladestykker Opskrift | Tung

Her finder du opskriften på en banankage med chokoladestykker af mørk chokolade. Den indeholder masser bananer og chokolade, som giver rigeligt smag. Desuden kan du selv vælge præcis den type chokolade du foretrækker.

Jeg anbefaler helt sikkert en chokolade på cirka 50%, men du kan også godt bruge en med højere kakaoprocent. Det afhænger meget af dine præferencer, men i min erfaring virker det bare bedst med en sød og bitter chokolade.

Hvis du gerne vil give den hele armen, kan jeg forresten anbefale en glasur. De fleste smørcremer og glasurer vil fungere godt, men særligt en chokoladeglasur er perfekt.

Skøn opskrift på banankage med chokolade

Der findes mange banankager med chokoladestykker, men ikke mange er lige så svampede og lækre som denne. Den bruger nemlig godt med chokolade og banan, hvilket gør den meget svampet.

I modsætning til andre banankager som kun bruger 1-2 bananer, bruger denne hele 3. Det er virkelig noget der kan smages i det færdige resultat. Desuden er kagen også uden mælk, hvilket er praktisk, hvis du ikke har noget derhjemme.

Har du heller ingen æg, kan jeg anbefale min opskrift på banankage uden æg. Den er nemlig mindst lige så god som dem med. Desuden vil jeg også nævne muligheden for at bruge kærnemælk i banankage.

Banankage og chokoladekage med kærnemælk kan nemlig give en særlig svampet kage. Så hvis du har noget i køleskabet, så kan jeg klart anbefale du prøver det.

Hvis du har mod på at prøve min banankage med chokoladestykker, er det bedst at bruge en mørk chokolade. Den behøver ikke være helt mørk på hele 70-80%. En chokolade på 50% og deromkring er et godt bud på denne opskrift.

banankage med chokoladestykker
Udskriv
4.13 fra 16 stemmer

Banankage med Chokoladestykker

Svampet banankage med chokoladestykker, som har en lækker smag af banan. Kagen bruger masser banan, smør og naturligvis mørk chokolade.
Forb. tid10 min
Tilb. tid50 min
Samlet tid1 t
Ret: Banankage
Køkken: Amerikansk
Tags: banankage, banankage med chokolade, banankage med chokoladestykker
Portioner: 8 stykker
Kalorier: 287kcal
Forfatter: Gustav Hassert

Ingredienser

  • 3 stk Banan Modne.
  • 70 g Smør Smeltet.
  • 100 g Sukker
  • 190 g Hvedemel
  • 100 g Chokoladestykker
  • 1 stk Æg
  • 1 tsk Vaniljesukker
  • 1 tsk Natron
  • 1 knivspids Salt

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 180 grader, almindelig ovn.
  • I en stor skål mases bananerne godt sammen, indtil helt maste. Tilføj hernæst smeltet smør og bland sammen indtil du får en jævn masse.
  • Tilføj sukker, æg, natron, vaniljesukker, salt og hvedemel. Rør dejen sammen igen, indtil jævn.
  • Til sidst tilføjes chokoladestykker til dejen. Hvis den skal være ekstra pæn kan du gemme 20 gram til at drysse på toppen.
  • Bag kagen i 50 minutter, eller indtil du kan stikke en kniv i og den kommer ren op.
  • Lad kagen afkøle mindst en times tid, gerne mere.

Video

Noter

Det kan være fristende at spise banankagen det øjeblik den kommer ud af ovnen, men det kan virkelig betale sig at vente nogle timer. På den måde bliver smagene bedre forenet og chokoladen mere stivnet.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Scroll til toppen