veganske bananpandekager

Veganske Bananpandekager Opskrift | Havremælk

Hurtig opskrift på veganske bananpandekager som er uden æg og rigtig mælk. Alle ingredienserne er helt veganske og du kan endda vælge din egen plantebaserede mælk. Jeg brugte en havremælk, også kaldet havredrik, men de fungerer alle.

Bananpandekager udgør et sundt alternativ til almindelige pandekager og fungerer perfekt som morgenmadspandekager. De har nemlig et lavt indhold af sukker og højt indhold af banan, hvilket nok skal kick-starte din dag.

Veganske bananpandekager er nemme

Mange folk tror det er svært at lave veganske madretter. Der er faktisk overraskende mange som tror at veganere konstant er nødsaget til at begrænse sig. Det er imidlertid ikke tilfældet og man kan lave langt de fleste opskrifter veganske.

Man kan måske ikke lave pandekager med kærnemælk veganske, men man kan nemt lave en vegansk version. Man skal blot bruge en plantebaseret mælk, som havremælk eller sojamælk. Det er nemt og smagen er mindst lige så god som de traditionelle.

Det er endda muligt at lave en banankage uden æg. Det samme er tilfældet for bananpandekager – de behøver hverken æg eller rigtig mælk. Dog skal man finde nogle ingredienser til at udskifte disse, eller ændre proportionerne.

Det er præcis hvad jeg har gjort og du finder min opskrift lige herunder. Du vil få nogle søde pandekager, som samtidig har en lækker smag fra kokosolie. Dertil kan de spises med alverdens tilbehør som sirup eller bær.

Er veganske bananpandekager sunde?

Bananpandekager bliver ofte set som et sundt valg til morgenmad eller brunch. Det er også tilfældet med de veganske, siden de indeholder banan. Når man bruger banan i pandekager behøver man nemlig mindre sukker.

Det er derfor ikke fordi der er nogle specielt sunde ingredienser i, udover banan, men også fordi at det betyder der kommer mindre usunde. Dog er disse pandekager altså ikke de sundeste i verden.

Man kan gøre mange ting for at gøre dem mere sunde. En af de mest oplagte forslag er at udskifte noget hvedemel for groft mel. Dertil kan man spise dem med frugt eller skyr, sådan at måltidet som helhed bliver sundere.

Hvis du skal bruge en nem dessert bagefter kan jeg anbefale en hurtig chokoladekage, som laves i mikroovn. Så har du chokoladekage indenfor 10 minutter.

veganske bananpandekager
Udskriv
5 fra 1 stemme

Veganske Bananpandekager

Veganske bananpandekager med havremælk og bagepulver for at gøre dem luftige. De er svampede og luftige, hvilket gør dem perfekte til morgenmad eller brunch. Med sirup bliver de endnu bedre!
Forb. tid4 min
Tilb. tid8 min
Samlet tid12 min
Ret: Pandekager
Køkken: Amerikansk
Tags: bananpandekager, veganske bananpandekager, veganske pandekager, vegetariske bananpandekager
Portioner: 8 pandekager
Kalorier: 198kcal
Forfatter: Gustav Hassert

Køkkenudstyr

Ingredienser

  • 150 g Hvedemel
  • 180 ml Havremælk (Havredrik)
  • 2 spsk Sukker
  • 1 spsk Bagepulver
  • 1/4 tsk Salt
  • 1 tsk Kanel
  • 1 stk Banan
  • 2 spsk Kokosolie
  • 1 tsk Vaniljesukker

Sådan gør du

  • Si mel i en stor skål. Tilføj herefter bagepulver, sukker, salt og kanel. Bland de tørre ingredienser godt sammen.
  • Mas bananen grundigt i en skål sammen med kokosolie. Tilføj hernæst dette til de tørre ingredienser sammen med havremælk. Efter blanding vil du have en tyk dej.
  • Opvarm en non-stick pande sammen med kokosolie. Når panden er blevet varmt skal bananpandekagerne steges. Hver pandekage består af cirka 2-3 spsk dej. Stegning tager normalvis 2 minutter på hver side, men det er nemmest selv at vurdere. Når de er flotte og gyldne er de færdige.
  • Server med sirup, chokoladecreme eller bær.

Noter

Du tænker måske om bananpandekager kan fryses eller lægges i køleskabet. De kan sagtens lægges i køleskabet, men det anbefales ikke at fryse dem. Det er ikke farligt, men gør dem meget kedelige.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Scroll til toppen