Opskrift på banankage i bradepande, som er hurtig at lave og har mange muligheder for pynt. Når man laver en banankage i bradepande er der nemlig et større overfladeareal til at pynte med diverse ting.
Jeg brugte bananskiver, men man kan bruge hvad som helst til pynt. Desuden er kagen også mere tynd end kager i brødforme. Således skal den have langt mindre tid i ovnen, hvilket gør den perfekt hvis du har ikke har tålmodighed.
Banankage uden chokolade i bradepande
I denne opskrift brugte jeg en bradepande til min banankage. På den måde bliver stykkerne mere flade end i en brødform. Det kan være lækkert, siden det tillader man kan pynte kagen med henholdsvis bananer eller glasur.
Desuden skal kagen også have mindre. Min banankage med chokoladestykker skal eksempelvis have dobbelt så lang tid i ovnen. Så der er altså nogle fordele ved at lave sin banankage i bradepande.
Kagen er uden chokolade, men får i stedet smag fra ingredienser som smør, fløde, vanilje og sukker. Det er altså lidt anderledes end en banankage med chokolade, men alligevel mindst lige så godt.
Hvis du gerne vil spare lidt på kalorierne kan man også lave banankage uden smør, men uden chokolade kan det blive lidt kedeligt.
Pynt til banankage
Hvis du gerne vil pynte din banankage er der mange muligheder. I denne opskrift valgte jeg at pynte med bananskiver på toppen. Det giver nemlig et flot udseende og samtidig en god smag.
Når bananskiverne kommer i ovnen bliver de nemlig karameliseret. Hvis man har smagt karameliseret banan er man næppe i tvivl om hvor godt det kan være. Hvad end man bruger det i en flødeis eller spiser det til en chokoladekage uden mel, så kan det noget.
Det er naturligvis også muligt at bruge en simpel glasur eller smørcreme. Lige til denne banankage opskrift, kan det dog blive lidt for sødt.
Banankage i Bradepande
Ingredienser
- 250 g Hvedemel
- 1 tsk Natron
- 1 tsk Kanel
- 1/2 tsk Salt
- 110 g Smør
- 180 g Sukker
- 2 stk Æg
- 1 stk Vaniljestang Indmaden herfra.
- 2 stk Banan Modne.
- 100 ml Fløde 38%
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 180 grader, almindelig ovn.
- I en skål blandes hvedemel, natron, kanel og salt.
- I en anden skål piskes smør og sukker luftigt. Pisk et æg ad gangen, for det bedste resultat. Hernæst tilføjes vanilje og maste bananer til blandingen.
- Tilføj de tørre ingredienser, sammen med fløden og pisk det grundigt sammen.
- I en bradepande med målene 25 cm x 40 cm hældes dejen i, hvorefter banankagen bages i 20 minutter, eller indtil gylden. Pynt gerne kagen med bananskiver!
- Når kagen er færdig skal den køle 30 minutters tid.