Banankage i bradepande, som er uden chokolade. Derimod bruger den ægte vaniljestang, fløde, smør og godt med sukker. Måske ikke den sundeste banankage, men den har en skøn smag.
Forb. tid15min
Tilb. tid20min
Samlet tid35min
Ret: Banankage
Køkken: Dansk
Tags: banankage, banankage bradepande, banankage uden chokolade
Portioner: 25stykker
Kalorier: 187kcal
Forfatter: Gustav Hassert
Ingredienser
250gHvedemel
1tskNatron
1tskKanel
1/2tskSalt
110gSmør
180gSukker
2stkÆg
1stkVaniljestangIndmaden herfra.
2stkBananModne.
100mlFløde38%
Sådan gør du
Forvarm ovnen til 180 grader, almindelig ovn.
I en skål blandes hvedemel, natron, kanel og salt.
I en anden skål piskes smør og sukker luftigt. Pisk et æg ad gangen, for det bedste resultat. Hernæst tilføjes vanilje og maste bananer til blandingen.
Tilføj de tørre ingredienser, sammen med fløden og pisk det grundigt sammen.
I en bradepande med målene 25 cm x 40 cm hældes dejen i, hvorefter banankagen bages i 20 minutter, eller indtil gylden. Pynt gerne kagen med bananskiver!
Når kagen er færdig skal den køle 30 minutters tid.
Noter
Jeg lagde bananskiver på toppen af kagen, inden den blev sat i ovnen. Det ser flot ud og smager samtidig godt. Når de bliver introduceret til ovnens varme bliver de nemlig karameliseret!