Couscous Opskrift | Sådan koger man Couscous

Couscous tilberedning kan være nemt med den rette opskrift. Faktisk tager denne opskrift på couscous kun 5-10 minutter at lave, men indeholder alligevel masser smag. Den bruger nemlig både bouillon og smør for en bedre konsistens og smag.

Couscous kommer oprindeligt fra mellemøsten og består normalvis af durumhvede. Det er således en fødevare, som ligner meget pasta. Dog med den markante forskel at de fleste pastatyper anvender hvedemel.

Selvom det ikke er den sundeste fødevare, smager den alligevel skønt og udgør et godt tilbehør til mange rette. Denne opskrift på couscous tilberedning kan bruges til at lave alt lige fra couscous salater til varmt tilbehør.

Hvad er couscous egentlig?

Couscous består af hvede, normalvis fremstillet af durumhvede. Dette er den mest spiste hvedetype i mellemøsten, hvor couscous kommer fra. I modsætning til hvad mange tror, er couscous altså en form for pasta.

Pasta og couscous er altså essentielt den samme fødevare, med den primære forskel at den anvendte mel er anderledes. I vesten bruger vi nemlig primært hvedemel til vores pasta, hvilket også er hvorfor couscous smager så anderledes.

Er couscous sundt?

Couscous er egentlig ikke specielt sundt. Det er fremstillet af durumhvede, hvilket har et meget lignende næringsindhold af hvidt pasta. Mange tror fejlagtigt at couscous er sundt, fordi det minder meget om bulgur.

Couscous og bulgur er imidlertid ikke det samme, da bulgur består af fuldkorn, mens couscous er mindre fiberrigt. Dertil har det et lavt indhold af proteiner, særligt i sammenligning med bulgur.

Selvom de to er meget forskellige bruges de alligevel meget ens i retter. Hvis du gerne vil have et sundere alternativ til couscous skal du altså vælge bulgur. Jeg kan anbefale en af mine personlige favoritter, nemlig en tabouleh salat.

Couscous tilberedning er nemt

Siden couscous kommer fra mellemøsten og det måske ikke er noget man har spist meget som barn, kan det virke udfordrende at lave. Måske ligefrem intimiderende, men det er altså mindst lige så let som at lave pasta.

Faktisk er couscous præcis det samme som pasta og tilberedningen er derfor meget ens. Den mest simple opskrift på couscous er at koge det i vand nogle minutter, hvorefter det trækker.

Men i modsætning til almindelig pasta, trækker couscous meget smag fra kogevandet. Derfor anbefaler jeg at bruge noget bouillon og smør til kogningen. Efterfølgende fungerer det godt til salater, grundet denne evne til at trække din dressings smag ind.

Hvad kan man bruge couscous til?

Couscous fungerer altid bedst som tilbehør til en hovedret, men kan laves på utroligt mange måder. En couscous salat med masser grøntsager som tomater, persille, mynte og løg kan være en fantastisk opskrift til couscous.

Samtidig kan man også spise det direkte efter kogning. Det handler meget om ens præferencer, men hvis man har givet det bouillon under kogning har det allerede meget smag. Det behøver derfor ikke dressing og kan serveres rent til hovedretten.

Så hvis du er blevet træt af bagekartofler i mikroovn til din hovedet, så er det en god ide at prøve couscous. Ligeledes er det en nem opskrift sammenlignet med andet tilbehør som kartoffelmos med æg, som kræver noget mere arbejde.

couscous kogning opskrift
Udskriv
5 fra 1 stemme

Couscous Tilberedning – Kogetid

Couscous kan bruges til mange retter, som couscous salat eller som tilbehør til en hovedret. Men hvordan koger man couscous? Tilberedning af couscous er nemt, med den rette opskrift, som findes lige her.
Forb. tid5 min
Tilb. tid5 min
Samlet tid10 min
Ret: Tilbehør
Køkken: Mellemøsten
Tags: couscous, couscous tilberedningk, kog couscous, perle couscous
Portioner: 4 portioner
Kalorier: 247kcal
Forfatter: Gustav Hassert

Ingredienser

  • 1/2 stk Bouillon Kylling eller grøntsag.
  • 1/2 tsk Salt
  • 1 spsk Smør
  • 1 spsk Olivenolie
  • 250 g Couscous
  • 350 ml Vand

Sådan gør du

  • Skyld din couscous grundigt for at fjerne eventuelle urenheder.
  • I en gryde bringes vandet i kog, sammen med bouillon, salt og olie.
  • Når vandet når kogepunktet hældes den skyllede bulgur i, hvorefter det hurtigt røres rundt.
  • Umiddelbart efter omrøring sættes låg på gryden, hvorefter varmen slukkes.
  • Lad nu din couscous dampe i 5 minutter. Herefter skulle alt vandet være absorberet, så røres det en ekstra gang. -Spis med det samme eller afkølet.

Noter

Couscous kan fryses efter kogning. Det holder mindst 2 måneder i fryseren, hvis opbevaret i en lufttæt boks.

Skriv en kommentar

Opskrift Vurdering