Go Back
Udskriv
Recipe Image
–
+
servings
Udskriv
3.17
fra
12
stemmer
Couscous Tilberedning - Kogetid
Couscous kan bruges til mange retter, som couscous salat eller som tilbehør til en hovedret. Men hvordan koger man couscous? Tilberedning af couscous er nemt, med den rette opskrift, som findes lige her.
Forb. tid
5
min
Tilb. tid
5
min
Samlet tid
10
min
Ret:
Tilbehør
Køkken:
Mellemøsten
Tags:
couscous, couscous tilberedningk, kog couscous, perle couscous
Portioner:
4
portioner
Kalorier:
247
kcal
Forfatter:
Gustav Hassert
Ingredienser
1/2
stk
Bouillon
Kylling eller grøntsag.
1/2
tsk
Salt
1
spsk
Smør
1
spsk
Olivenolie
250
g
Couscous
350
ml
Vand
Sådan gør du
Skyld din couscous grundigt for at fjerne eventuelle urenheder.
I en gryde bringes vandet i kog, sammen med bouillon, salt og olie.
Når vandet når kogepunktet hældes den skyllede bulgur i, hvorefter det hurtigt røres rundt.
Umiddelbart efter omrøring sættes låg på gryden, hvorefter varmen slukkes.
Lad nu din couscous dampe i 5 minutter. Herefter skulle alt vandet være absorberet, så røres det en ekstra gang. -Spis med det samme eller afkølet.
Noter
Couscous kan fryses efter kogning. Det holder mindst 2 måneder i fryseren, hvis opbevaret i en lufttæt boks.