Go Back
+ servings
couscous kogning opskrift
Udskriv
3.17 fra 12 stemmer

Couscous Tilberedning - Kogetid

Couscous kan bruges til mange retter, som couscous salat eller som tilbehør til en hovedret. Men hvordan koger man couscous? Tilberedning af couscous er nemt, med den rette opskrift, som findes lige her.
Forb. tid5 min
Tilb. tid5 min
Samlet tid10 min
Ret: Tilbehør
Køkken: Mellemøsten
Tags: couscous, couscous tilberedningk, kog couscous, perle couscous
Portioner: 4 portioner
Kalorier: 247kcal
Forfatter: Gustav Hassert

Ingredienser

  • 1/2 stk Bouillon Kylling eller grøntsag.
  • 1/2 tsk Salt
  • 1 spsk Smør
  • 1 spsk Olivenolie
  • 250 g Couscous
  • 350 ml Vand

Sådan gør du

  • Skyld din couscous grundigt for at fjerne eventuelle urenheder.
  • I en gryde bringes vandet i kog, sammen med bouillon, salt og olie.
  • Når vandet når kogepunktet hældes den skyllede bulgur i, hvorefter det hurtigt røres rundt.
  • Umiddelbart efter omrøring sættes låg på gryden, hvorefter varmen slukkes.
  • Lad nu din couscous dampe i 5 minutter. Herefter skulle alt vandet være absorberet, så røres det en ekstra gang. -Spis med det samme eller afkølet.

Noter

Couscous kan fryses efter kogning. Det holder mindst 2 måneder i fryseren, hvis opbevaret i en lufttæt boks.