Mannagrød med mannagryn

Mannagrød Opskrift | Grød med Mannagryn

Opskrift på mannagrød med mannagryn, som er et godt alternativ til havregryn. Grøden kan spises om morgenen, såvel som eftermiddag eller aften. Det er desuden en super simpel opskrift som kun bruger 3 ingredienser.

Så hvis du gerne vil have et godt alternativ til havregryn er mannagrød altså et godt bud. Den kan desuden ligeledes toppes med diverse tilbehør som rosiner, mysli og så videre.

Gammeldags opskrift på mannagrød

Mannagrød er en skøn gammeldags opskrift, præcis ligesom mormor lavede den. Det er desuden en utrolig billig spise, meget lignende havregrød eller fløjlsgrød. Faktisk minder retten også meget om præcis disse opskrifter.

Desuden er opskriften også meget simpel. Det betyder du kan lave en mannagrød, ved brug af kun 3 ingredienser, hvoraf den ene er salt. Det er altså en meget simpel opskrift på grød, som kan laves indenfor 15 minutter.

Alternativ til havregrød

Mannagrød er et godt alternativ til havregrød og kan spises meget på samme måde. Hvis du dagligt spiser havregrød, og er blevet lidt træt af det, så er det måske en god grød at prøve. Den er nemlig præcis lige så simpel at lave.

Den største forskel ved opskriften, er at du ikke må justere tykkelsen med vand. Det skal derimod altid være mælk. Dertil bruger mannagrød naturligvis også mannagryn, fremfor almindelige havregryn.

Hvor køber man mannagryn?

Mannagryn bliver ikke brugt specielt meget i det danske køkken. Nogen bruger det meget, mens andre ikke engang ved hvad det er. Hvis du ligeledes ikke ved hvor man køber mannagryn, så kan det være svært at købe det.

Heldigvis er det ganske nemt at finde i de fleste online supermarkeder. Der er naturligvis også masser fysiske supermarkeder som forhandler mannagryn. Du finder det i sektionen, med hvedemel og lignende fødevarer.

Hvis du ikke kan finde mannagryn til din mannagrød, så må du i stedet prøve de online muligheder. Dog kan du også bruge dine mannagryn til diverse hurtige brød eller måske endda et Paleo brød. Ja, der er mange muligheder.

Mannagrød med mannagryn
Udskriv
4.6 fra 5 stemmer

Mannagrød med Mannagryn

Gammeldags mannagrød med mannagryn, også kaldet hvedegryn. Det er en klassisk opskrift på den danske grød. Mannagrød kan spises til morgenmad, som et alternativ til havregryn.
Forb. tid5 min
Tilb. tid10 min
Samlet tid15 min
Ret: Grød
Køkken: Dansk
Tags: grød, mannagrød, mannagryn, morgenmad
Portioner: 2 personer
Kalorier: 354kcal
Forfatter: Gustav Hassert

Ingredienser

  • 170 g Mannagryn (Hvedegryn)
  • 1,5 dl Mælk
  • 1/2 tsk Salt

Sådan gør du

  • I en gryde blandes mælk og mannagryn grundigt sammen.
  • Opvarm grøden indtil indtil det begynder at småsimre, og lad den simre videre i 10 minutter.
  • Er grøden for tyk, kan den tilpasses med mere mælk, men det er vigtigt du ikke bruger vand.
  • Mens gryden simre, og tykkelsen balanceres, røres mannagrøden nænsomt – ellers kan den brænde på.
  • Til sidst smages grøden af med salt, alt efter præference. Herefter tages den af varmen og spises umiddelbart efter.

Noter

Mannagrød er et godt alternativ til havregryn og kan derfor spises som morgenmad. Den kan således også toppes med lignende topping, som mysli, nødder eller rosiner.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering
Scroll til toppen