Gammeldags mannagrød med mannagryn, også kaldet hvedegryn. Det er en klassisk opskrift på den danske grød. Mannagrød kan spises til morgenmad, som et alternativ til havregryn.
Forb. tid5min
Tilb. tid10min
Samlet tid15min
Ret: Grød
Køkken: Dansk
Tags: grød, mannagrød, mannagryn, morgenmad
Portioner: 2personer
Kalorier: 354kcal
Forfatter: Gustav Hassert
Ingredienser
170gMannagryn(Hvedegryn)
1,5dlMælk
1/2tskSalt
Sådan gør du
I en gryde blandes mælk og mannagryn grundigt sammen.
Opvarm grøden indtil indtil det begynder at småsimre, og lad den simre videre i 10 minutter.
Er grøden for tyk, kan den tilpasses med mere mælk, men det er vigtigt du ikke bruger vand.
Mens gryden simre, og tykkelsen balanceres, røres mannagrøden nænsomt - ellers kan den brænde på.
Til sidst smages grøden af med salt, alt efter præference. Herefter tages den af varmen og spises umiddelbart efter.
Noter
Mannagrød er et godt alternativ til havregryn og kan derfor spises som morgenmad. Den kan således også toppes med lignende topping, som mysli, nødder eller rosiner.