Go Back
+ servings
brioche brød
Udskriv
4.64 fra 11 stemmer

Brioche Brød

En simpel opskrift på flettet brioche brød. Brødet indeholder godt med smør og sukker, hvilket giver det en sød og fed smag. Det kan bruges som sandwichbrød eller spises med Nutella. Desuden kan den samme opskrift bruges til brioche burgerboller, hvis man ikke fletter det.
Forb. tid2 t 5 min
Tilb. tid30 min
Samlet tid2 t 35 min
Ret: Brød
Køkken: Amerikansk
Tags: brioche brød, brød med smør, brød med sukker, lyst brød
Portioner: 2 Brød
Kalorier: 1985kcal
Forfatter: Gustav Hassert

Ingredienser

brioche brød

  • 500 ml Mælk
  • 200 g Sukker
  • 20 g Gær
  • 750 g Hvedemel
  • 6 stk Æg
  • 1 tsk Vaniljesukker
  • 200 g Smør

Æggevask

  • 1 stk Æg
  • 3 spsk Vand

Sådan gør du

  • Varm mælken til lunken, eller omkring 40 grader.
  • I en skål, blandes varm mælk gær, sukker og 250 gram hvedemel. Bland det hele godt sammen og sæt til siden overdækket. Det tager 25-30 minutter.
  • I en anden skål piskes æg, sammen med vanilje og smeltet smør. Tilføj til brioche brøddejen, og tilsæt resten af dit hvedemel. Bland det hele godt sammen.
  • Ælt dejen dejen i 10 minutter, eller indtil du får en elastisk konsistens. Herefter sættes dejen til side og hæver i 60 minutter.
  • Når dejen er færdighævet skal den opdeles i 2 lige store portioner. Disse skal så igen opdeles i 3 lige store portioner, så du ender med 6 i alt.
  • Gør dejklumperne aflange og flet dem, sådan at de får det udseende du ønsker. Det er vigtigt at det danner 2 brød.
  • Til sidst lægges brøddejen på en bageplade med bagepapir, hvorefter den endnu en gang hæver i 20-30 minutter. Forvarm samtidig ovnen til 180 grader almindelig ovn.
  • Nu skal du pensle grundigt med æg/vandblandingen, hvorefter brødet sættes i ovnen ved 180 grader i 30 minutter - eller indtil gyldent.

Noter

Man får det bedste resultat hvis man fletter sit brioche brød, men er selvfølgelig ikke nødvendigt. Du kan desuden flette det på præcis den måde du ønsker, hvis du altså har tiden til det!