brioche brød

Brioche Brød Opskrift | Nemt og Luftigt Brød

Denne opskrift på brioche brød er nem at lave og giver et flot resultat. Det er nemlig flettet i en den klassiske stil, hvilket giver et pænt udseende og en lækker konsistens.

Brødet kan bruges til mange forskellige formål, men særligt som sandwichbrød eller til morgenmad er det velegnet.

Det er dog et meget lyst brød, som endda indeholder både sukker og smør. Så selvom det smager godt, skal man stadig huske at begrænse sit indtag.

Brioche brød kan bruges til mange ting

Hvis man er glad for brioche brød, så er der heldigvis rigtig mange ting det kan bruges til. Hvad end det er som burgerboller, pølsehorn eller hotdogbrød, så fungerer det.

Man kan også sagtens spise det rent med et godt lag smør, hvilket med sikkerhed vil være et hit. Jeg synes personligt det fungerer rigtig godt som sandwichbrød.

Her skal man selvfølgelig passe lidt på, med at det ikke bliver en del af hverdagen. Det smager godt, men er heller ikke specielt sundt. Det indeholder nemlig både smør og sukker.

Til hverdagen kan man i stedet overveje noget groft brød, eller endda nogle keto boller. Du finder heldigvis masser sunde alternativer her på siden.

Hvad er Brioche?

Brioche er et brød, men det minder samtidig meget om en kage. Selvfølgelig er er lang vej fra Brioche brød til chokolademuffins, men indholdet af smør og sukker er stadig højt.

I mange dele af verden ynder man at spise meget søde fødevarer til morgenmaden. Derfor er brioche brød meget populært rundt omkring som både morgenmad og en snack.

Desuden kommer det ofte i mange forskellige former og størrelser. I denne opskrift er det flettet, men det kan også være rundt eller stablet. Af samme grund bruges det også til brugerboller og meget andet.

brioche brød
Udskriv
4.6 fra 10 stemmer

Brioche Brød

En simpel opskrift på flettet brioche brød. Brødet indeholder godt med smør og sukker, hvilket giver det en sød og fed smag. Det kan bruges som sandwichbrød eller spises med Nutella. Desuden kan den samme opskrift bruges til brioche burgerboller, hvis man ikke fletter det.
Forb. tid2 t 5 min
Tilb. tid30 min
Samlet tid2 t 35 min
Ret: Brød
Køkken: Amerikansk
Tags: brioche brød, brød med smør, brød med sukker, lyst brød
Portioner: 2 Brød
Kalorier: 1985kcal
Forfatter: Gustav Hassert

Ingredienser

brioche brød

  • 500 ml Mælk
  • 200 g Sukker
  • 20 g Gær
  • 750 g Hvedemel
  • 6 stk Æg
  • 1 tsk Vaniljesukker
  • 200 g Smør

Æggevask

  • 1 stk Æg
  • 3 spsk Vand

Sådan gør du

  • Varm mælken til lunken, eller omkring 40 grader.
  • I en skål, blandes varm mælk gær, sukker og 250 gram hvedemel. Bland det hele godt sammen og sæt til siden overdækket. Det tager 25-30 minutter.
  • I en anden skål piskes æg, sammen med vanilje og smeltet smør. Tilføj til brioche brøddejen, og tilsæt resten af dit hvedemel. Bland det hele godt sammen.
  • Ælt dejen dejen i 10 minutter, eller indtil du får en elastisk konsistens. Herefter sættes dejen til side og hæver i 60 minutter.
  • Når dejen er færdighævet skal den opdeles i 2 lige store portioner. Disse skal så igen opdeles i 3 lige store portioner, så du ender med 6 i alt.
  • Gør dejklumperne aflange og flet dem, sådan at de får det udseende du ønsker. Det er vigtigt at det danner 2 brød.
  • Til sidst lægges brøddejen på en bageplade med bagepapir, hvorefter den endnu en gang hæver i 20-30 minutter. Forvarm samtidig ovnen til 180 grader almindelig ovn.
  • Nu skal du pensle grundigt med æg/vandblandingen, hvorefter brødet sættes i ovnen ved 180 grader i 30 minutter – eller indtil gyldent.

Noter

Man får det bedste resultat hvis man fletter sit brioche brød, men er selvfølgelig ikke nødvendigt. Du kan desuden flette det på præcis den måde du ønsker, hvis du altså har tiden til det!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Scroll til toppen