Go Back
+ servings
Pizzadej uden gær
Udskriv
3.88 fra 208 stemmer

Pizzadej uden gær

Opskrift på nem pizzadej uden gær. Denne opskrift bruger bagepulver, hvilket også betyder at det er en pizzadej uden hævetid. Det er altså den perfekte opskrift, hvis du har brug for en hurtig dej til pizza.
Forb. tid5 min
Tilb. tid10 min
Samlet tid15 min
Ret: Brød
Køkken: Italiensk
Tags: fuldkorns pizzadej uden gær, pizzadej med bagepulver, pizzadej uden hævning
Portioner: 1 pizza
Kalorier: 1345kcal
Forfatter: Gustav Hassert

Ingredienser

  • 370 g Hvedemel (tilsæt mere hvis dejen er for våd)
  • 1 spsk Bagepulver
  • 2 tsk Salt
  • 175 ml Vand
  • 2 spsk Olivenolie
  • 2 spsk Hvedemel

Sådan gør du

  • Kombiner de tørre ingredienser i en stor skål, og rør rundt. Rør de våde ingredienser sammen, fx i et deciliterbæger. Tilsæt nu de våde ingredienser langsomt mens du rører rundt. Hold eventuelt noget af de våde ingredienser tilbage, så dejen ikke bliver for våd.
  • Når dejen begynder at samle sig, kan du med fordel bruge dine hænder til at ælte dejen, i skålen.
  • Til sidst tager du de to spsk mel og drysser dem ud over dit arbejdsområde ved køkkenbordet. Hæld dejen ud på dette område, og ælt dejen til den er fast og blød. Tilsæt mere vand hvis dejen er for tør, og mere mel hvis dejen er for våd.

Noter

Når pizzadejen skal bruges, skal den bages i cirka 10-12 minutter, eller indtil den er lysebrun og gylden, ved 250 grader.  Du kan bruge halvt fuldkorns- og normalt mel for en sundere pizzadej.