Go Back
+ servings
veganske kanelsnegle
Udskriv
4 fra 11 stemmer

Veganske Kanelsnegle

Lækker opskrift på veganske kanelsnegle uden smør og æg. Opskriften bruger i stedet mandelmælk og vegansk smør, hvilket er nogle gode plantebaserede alternativer.
Forb. tid1 t 30 min
Tilb. tid30 min
Samlet tid2 t
Ret: Kanelsnegle
Køkken: Dansk
Tags: kanelsnegle remonce, kanelsnegle uden æg, kanelsnegle uden mælk, veganske kanelsnegle
Portioner: 10 kanelsnegle
Forfatter: Gustav Hassert

Ingredienser

Dej til kanelsnegle

  • 3 spsk Vegansk smør
  • 50 g Gær
  • 2,5 dl Mandelmælk gerne usødet
  • 1 spsk Sukker
  • ½ tsk Salt
  • 7 dl Hvedemel
  • 1 spsk olivenolie

Remonce

  • 3 spsk Vegansk smør
  • 1 dl Sukker
  • ½ spsk Kanel
  • 1 spsk Vegansk smør Til at smøre fadet

Sådan gør du

Dej til kanelsnegle

  • Varm smøret og mandelmælket til dejen op i en kasserolle under omrørring, til det er smeltet og blevet en ensartet masse.
  • Lad blandingen køle lidt af, og smulder nu gæret i blandingen. Tilsæt sukkeret og rør rundt. Lad det gære i 5 minutter.
  • Tilsæt melet lidt efter lidt under omrøring. Når dejen bliver for stiv til at røre længere, hæld den da ud på køkkenbordet, som du har drysset lidt mel ud over. Ælt nu dejen til den bliver fast, cirka 10 minutter.
  • Læg dejen i en skål smurt med den ene spsk olivenolie. Dæk med et fugtigt viskestykke og lad det hæve i mindst 1 time, eller indtil dejen er fordoblet i størrelse.

Remonce

  • Smelt smørret og bland det sammen med sukker og kanel. Når dejen er hævet, skal den rulles ud i en firkant cirka 1,5 cm tykkelse på køkkenbordet, som igen er drysset med lidt mel. Fordel remoncen på denne firkant.
  • Rul dejen og remoncen sammen til en rulle, med flere lag. Skær nu dejen ud i 10 kanelsnegle.
  • Smør en rund kageform med smør. Fordel de 10 kanelsnegle i formen.
  • Lad kanelsneglene hvile i 30 minutter, og bag dem derefter ved 180 grader i cirka 25 minutter, eller indtil de er gyldne.
  • Tag nu kanelsneglene ud af kageformen og lad dem køle af på en rist før de serveres.

Noter

Disse veganske kanelsnegle kan fryses, men frys dem ned før du bager dem. Når du skal bruge dine frosne veganske kanelsnegle, tager du dem ud og lader dem tø op, før du bager dem.