I denne opskrift kommer mit personlige bud på lækre veganske kanelsnegle. Det er altså kanelsnegle uden æg eller mælk. I stedet bruger jeg vegansk smør og mandelmælk.
Du kan også bruge kokosolie i stedet for vegansk smør. En veninde har dog fortalt mig at de ikke bliver lige så luftige. På den måde er det altså kanelsnegle med olie i stedet for vegansk smør.
Dette kan desværre ikke siges at være sunde veganske kanelsnegle, da der bruges meget sukker i opskriften. Jeg har ikke prøvet selv endnu, men du kan sikkert erstatte sukkeret med f.eks. sukrin eller stevia.
Leder du efter en sund vegansk snack, er det måske nogle veganske bananpandekager, du skal kigge på.
Lækre veganske kanelsnegle uden gær
Disse veganske kanelsnegle kan også bages uden gær. De bliver ikke lige så bløde, men du kan erstatte gæret med bagepulver.
Hvis du erstatter gær med cirka 4 tsk bagepulver, behøves du heller ikke at lade dejen hæve.
Samtidigt kan det være en fordel at bruge bagepulver, da de færdige kanelsnegle bedre tåler at blive frosset ned.
Bedste kanelsnegle uden mælk
Disse kanelsnegle er helt uden mælk, da de er veganske. Du kan hvis du vil erstatte mandelmælken med f.eks. havremælk.
Det er en god ide at bruge usødet mandelmælk, da de veganske kanelsnegle ellers kan få en lidt pudsig smag når de bliver bagt.
Skulle dejen ikke være fast nok, kan du tilsætte mere mel. Hvis du bliver glad for denne opskrift, kan jeg desuden anbefale min opskrift på veganske vafler, som vil gøre enhver morgen til noget helt særligt.
Veganske Kanelsnegle
Ingredienser
Dej til kanelsnegle
- 3 spsk Vegansk smør
- 50 g Gær
- 2,5 dl Mandelmælk gerne usødet
- 1 spsk Sukker
- ½ tsk Salt
- 7 dl Hvedemel
- 1 spsk olivenolie
Remonce
- 3 spsk Vegansk smør
- 1 dl Sukker
- ½ spsk Kanel
- 1 spsk Vegansk smør Til at smøre fadet
Sådan gør du
Dej til kanelsnegle
- Varm smøret og mandelmælket til dejen op i en kasserolle under omrørring, til det er smeltet og blevet en ensartet masse.
- Lad blandingen køle lidt af, og smulder nu gæret i blandingen. Tilsæt sukkeret og rør rundt. Lad det gære i 5 minutter.
- Tilsæt melet lidt efter lidt under omrøring. Når dejen bliver for stiv til at røre længere, hæld den da ud på køkkenbordet, som du har drysset lidt mel ud over. Ælt nu dejen til den bliver fast, cirka 10 minutter.
- Læg dejen i en skål smurt med den ene spsk olivenolie. Dæk med et fugtigt viskestykke og lad det hæve i mindst 1 time, eller indtil dejen er fordoblet i størrelse.
Remonce
- Smelt smørret og bland det sammen med sukker og kanel. Når dejen er hævet, skal den rulles ud i en firkant cirka 1,5 cm tykkelse på køkkenbordet, som igen er drysset med lidt mel. Fordel remoncen på denne firkant.
- Rul dejen og remoncen sammen til en rulle, med flere lag. Skær nu dejen ud i 10 kanelsnegle.
- Smør en rund kageform med smør. Fordel de 10 kanelsnegle i formen.
- Lad kanelsneglene hvile i 30 minutter, og bag dem derefter ved 180 grader i cirka 25 minutter, eller indtil de er gyldne.
- Tag nu kanelsneglene ud af kageformen og lad dem køle af på en rist før de serveres.