Varm remouladesovs

Varm Remouladesovs | Dansk Remoulade Sauce

Remoulade sauce til f.eks. fiskefrikadeller eller fiskefileter er for mig essensen af god aftensmad som barn. Denne opskrift er mit bud på hvordan du let kan lave en velsmagende remouladesovs på få minutter.  

Denne remouladesovs er lidt til den fede side men smager himmelsk. Prøv fx fiskefrikadeller med remouladesovs, og du vil ikke blive skuffet. Det er i min mening den bedste sovs til fiskefrikadeller. Smagen af sommer – mums!

Skal den være ekstra lækker og smagfuld, kan jeg anbefale at erstatte den ene dl vand med fx piskefløde, og at bruge sødmælk til retten. Det giver en dejlig rund smag.

Nem dansk remouladesovs

Dansk remouladesovs er for mange et kendetegn ved rigtig dansk mad. Denne opskrift er let at tilgå, og har du fx ikke persille og pickles i dit køkken kan de også undlades. Dog vil jeg anbefale dem da de tilføjer et rigtig godt element til retten.

Generelt set går denne varme sovs rigtig godt sammen med det meste fisk. Du kan også prøve at servere den til hakkebøffer, eller f.eks. til hjemmelavede pommes frites

Denne remoulade sovs er lavet efter en klassisk metode, hvor man laver det man på fransk kalder en rue, altså en opbagning af smør og hvedemel, hvilket gør sovsen tyk og lækker. Det er vigtigt at man lader melet koge igennem, da sovsen ellers kan få en melet smag.

Hurtig fedtfattig remouladesovs

Selvom denne sovs som udgangspunkt vejer tungt på kalorieregnskabet, kan man hurtigt komme uden om dette. Det du skal gøre er at erstatte 2 af de 4 dl mælk med vand, og bruge skummetmælk i stedet for sødmælk.

Du kan også bruge mindre smør og hvedemel, men det giver en tyndere sovs. Hvis du er villig til at gå på kompromis med det kan jeg kun anbefale at gøre dette, hvis du ønsker at spare på kalorierne.

Sidst med ikke mindst kan sovsen også laves på en helt anden måde, ved at blande lige dele mayonnaise, græsk yoghurt og remoulade sammen.

Du kan evt tilsætte lidt mælk for at få en mere lind sauce. Dette er en kold sauce men som også smager fantastisk til f.eks. kartofler eller kartoffelmos med bacon

Du kan endda gøre den ekstra lækker ved at tilsætte finthakket pickles og lidt finthakket hvidkål. Hvis du laver en kartoffelmos med æg, kan du eventuelt også tilføje pickles hertil.

Varm remouladesovs
Udskriv
4.88 fra 8 stemmer

Varm Remouladesovs

Opskrift på varm remouladesovs til frikadeller, fiskefileter og masser andre danske retter. Denne danske remoulade sauce er både nem at lave, og kan endda gøres fedtfattig.
Forb. tid10 min
Tilb. tid5 min
Samlet tid15 min
Ret: Sovs
Køkken: Dansk
Tags: dansk remoulade sauce, Hurtig fedtfattig remouladesovs, Varm remouladesovs
Portioner: 1 portion
Kalorier: 479kcal
Forfatter: Gustav Hassert

Ingredienser

 • 2 spsk Smør
 • 3 spsk Hvedemel
 • 4 dl Mælk
 • 1 dl Vand
 • 1 dl Finthakket pickles
 • 3 dl Remoulade
 • 1 knivspids Salt
 • 2 tsk Friskkværnet peber
 • 3 spsk Persille

Sådan gør du

 • Smelt smørret i en stor kasserolle ved svag til mellem varme. Tilsæt hvedemelet og pisk godt til det samler sig i klumper.
 • Tilsæt nu mælk og vand, lidt efter lidt, under konstant omrøring. Varm op ved mellem varme indtil det begynder at tykne.
 • Tilsæt nu remoulade, pickles, salt og peber, samt persille.
 • Rør godt rundt og servér enten varm eller lad den afkøle, således at det bliver en tykkere, kold remouladesovs.

Noter

Sovsen kan blive meget tyk ved afkøling. Tilsæt da en smule mere mælk. 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering
Scroll til toppen