Pizzadej med surdej

Pizzadej Med Surdej Opskrift | Med Fuldkornsmel

Surdejspizza er for mig den bedste måde at lave hjemmelavede pizzaer på. De bliver utroligt lækre, og næsten bedre end dem hos pizzamanden. Derfor kommer min opskrift her på hvordan du kan lave lækker surdej pizza. 

Denne pizzabund opskrift er god, da den får lang tid til at hæve hvilket udvikler smagen i pizzadejen således at den får rig smag. 

Denne opskrift kunne siges at være Gorms pizzadej – med surdej. 

Bedste fuldkornspizza med surdej

Du kan let erstatte dele af den tipo 00 mel der bliver brugt i opskriften med mere grahamsmel, således at det bliver til en fuldkornspizzadej.

Fuldkornspizzaen er også god, men jeg synes dejen bliver bedre med nedenstående opskrift.

Som jeg ser det, står man også i en heldig situation. Det er fordi man bruger meget lidt dej til hver enkelt pizza med denne opskrift, så selvom den består af meget mel, får man lidt men godt.

Denne pizzadej smager fantastisk, så du må ikke lade skorperne gå til spilde. Dyp dem i en rød pesto eller rucola pesto, for at få det fulde ud af dem.

Kan man fryse pizzadej?

Surdejspizza dej kan godt fryses. Jeg ville lægge pizzadejen i passende portionskugler ned i hver sin plasticpose som jeg ville lukke stramt og derefter lægge i fryseren. Det samme kan man pizzadej uden gær.

Når pizzadejen skulle bruges, ville jeg tage dejkuglerne op et døgn før de skulle bruges, og åbne posen. Så skal de optøs lige så stille og roligt, således at de får lov til at genaktivere, ift. gæret (i surdejen).

For selvom denne opskrift er meget lækker, kan det være en god ide at lave en stor portion og fryse ned. Det er fordi opskriften trods alt tager over et døgn at lave. Hvis du skal bruge et hurtigt brød, finder du desuden en opskrift dertil her på siden.

Pizzadej med surdej
Udskriv
5 fra 4 stemmer

Pizzadej med surdej

Opskrift på pizzadej med surdej, som endda har en smule fuldkornsmel. Den er altså en smule mere fiberrig end andre surdej pizzabunde.
Forb. tid1 d
Tilb. tid15 min
Samlet tid1 d 15 min
Ret: Brød
Køkken: Italiensk
Tags: dej til pizza, fuldkornspizza med surdej, pizza surdej, Pizzadej med surdej
Portioner: 1 pizza
Kalorier: 987kcal
Forfatter: Gustav Hassert

Køkkenudstyr

Ingredienser

 • 300 g Tipo 00 mel
 • 30 gram Fuldkornsmel el. grahamsmel
 • 2,25 dl Vand
 • 7 g Salt
 • 50 g Surdej
 • 3 spsk Olivenolie

Sådan gør du

 • Til at starte med tilføjer jeg ingredienserne på nær olivenolien i en stor skål. Så bruger jeg mine hænder til at samle massen indtil den er ensartet. Så putter jeg mel på mit køkkenbord, og med en dejskraber får jeg al dejen ud på køkkenbordet.
 • Nu kommer den svære del; du skal ælte dejen i cirka 9-10 minutter indtil den er elastisk og glutenforbindelserne er stærke. Jeg bekymrer mig ikke for meget om dejen er for våd ved dette stadie, da det ændrer sig under hævning.
 • Lad nu dejen ligge på køkkenbordet i ca. 2,5 time, hvor den skal foldes 4 gange undervejs.
 • Smør nu en stor skål med de 3 spsk. olivenolie. Læg dejen ned i skålen og form den til en kugle. Læg vitawrap eller et fugtigt viskestykke ud over skålen. Nu skal dejen hæve i køleskabet i cirka 12 timer, eller natten over.
 • Når dejen har hævet natten over, tager du den ud og deler den op i passende kugler, der senere skal bruges til hver enkelt pizza. For mig rækker denne opskrift cirka til 2 pizzaer.
 • Lad dejkuglerne hæve yderligere 6 timer i en utildækket beholder.
 • Nu er dejen klar til at blive formet til pizzaer og blive bagt.

Noter

Jeg bager disse pizzaer ved 250 grader normal ovn, i cirka 9-11 minutter.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering
Scroll til toppen