Rucola pesto er både sund og utroligt velsmagende. Den er som bekendt fyldt med rucola, valnødder, hvidløg, olivenolie og lækker parmesan. Trods flere af disse ingredienser har relativt mange kalorier er de stadig en sund snack.
Du får en masse sunde fedtstoffer fra både olivenolie og valnødder, samt vitaminerne fra rucola salat. Hvis du går med en drøm om at tabe nogle kilo skal du dog passe på med mængderne. Selvom den er sund indeholder den nemlig mange kalorier, hvilket ikke er overraskende da de fleste pesto opskrifter har en del olie.
Det samme gør sig også gældende for vores røde pesto og spinatpesto. Så bare sørg for du ikke spiser det hele på en gang. Vi anbefaler du nyder din pesto med noget brød, eller en pastaret.
Pesto Som Dressing
Pesto er normalvis en dip, og kan bruges på samme måde som eksempelvis en peanutbutter dip, men den fungerer også perfekt til pastaretter og kylling. Rucola pesto er i særlig grad velegnet til en pastaret.
Den er sprængfyldt med sunde fedtstoffer og vitaminer, samtidig smager den bare fantastisk. Så hvis du leder efter en pesto til pasta, er dette et godt bud. Blot husk at spise noget protein til din pasta, så det ikke bliver ren kulhydrat og fedt. Selvom det er de sunde fedtstoffer og kulhydrater skal man stadig bruge noget protein.
Hjemmelavet Rucola Pesto
Ingredienser
- 100 g Rucola salat
- 80 g Valnødder, uden skal
- 60 g Parmesan
- 1 fed Hvidløg
- 250 ml Olivenolie
- 2 stk Isterninger Gør den mere flydende, og lettere at blende. Vand kan også bruges.
Sådan gør du
- Steg valnødderne på en pande i 2-3 minutter.
- Tilføj alle ingredienserne til en foodprocessor og blend indtil du får den ønskede konsistens.
- Herefter hældes din rucola pesto på glas, og opbevares i køleskabet.
Luksus opskrift