vafler uden æg

Vafler Uden Æg Opskrift | Nem Vaffeldej Uden Æg

Som en ekstra lækker ting i weekenden, til morgenmaden eller bare når du har lyst: lækre vafler er altid en fornøjelse at spise. Her kommer mit bedste bud til hvordan du hurtigt kan lave nemme vafler uden æg. I denne opskrift anbefaler jeg at bruge kærnemælk, da det giver en masse lækker smag til vaflen. 

Du kan servere vaflerne her på et utal af måder. En af mine favoritter er med hjemmelavet flødeis og årstidens bær. Men det er ikke foruden at nævne med f.eks. blåbær og ahorns sirup, med regnbueis eller måske friturestegt kylling som de gør i USA?

Jeg kender det i hvert fald selv alt for godt, at man mangler æg i køleskabet. Derfor kan du med denne opskrift, med basisvarer, hurtigt lave vafler uden æg. Det er mit bedste bud på en vaffeldej opskrift uden æg.

Nemme belgiske vafler uden æg

Ønsker du karakteristiske belgiske vafler uden æg, med dybe lommer og ekstra sprødhed, kan dette nemt laves. Jeg vil anbefale at du bruger et belgisk vaffeljern, hvis du ønsker dine vafler på denne måde.

Du kan også prøve at lave en gærdej med mere mel i til vaflerne, da de på denne måde bliver ekstra seje og lækre.

En gærdej til vafler er mere tro mod en ægte belgisk vaffel, nemlig det man kalder en Liège vaffel. Den serveres ofte med Nutella og flødeskum, eller creme fraiche og søde rosiner. En af de bedste måder jeg har prøvet disse vafler på, var med en slags citronmarmelade, som var dejlig frisk og syrlig.

Gærdejen kræver dog mere tid til forberedelse, da den skal hæve. Resultatet kan også blive anderledes end hvordan man ønsker det, da det kræver lidt øvelse at lave dem helt perfekt. 

Lækker vaffeldej uden æg

I denne opskrift på vafler uden æg, ligesom mine veganske vafler, har vi brugt en hel spiseske bagepulver. Det er fordi at bagepulveret på en måde erstatter æggenes hæveegenskaber.

Ønsker du en ekstra sprød vaffel med denne vaffeldej uden æg, kan du nemt opnå det. Jeg vil anbefale at stege dine vafler i cirka 20 sekunder mere end hvad fabrikanten, for vaffeljernet, anbefaler. 

Alt i alt er du med denne opskrift sikret en hyggelig stund med famillie, venner eller bare med dig selv. Opskriften vil med sikkerhed tilfredsstille en vaffelsulten mund. Du kan desuden også lave bananpandekager uden æg, med en simpelt opskrift her fra Altmad.

vafler uden æg
Udskriv
4.5 fra 4 stemmer

Vafler Uden Æg

Opskrift på sprøde vafler uden æg, som kan laves nemt og hurtigt. Disse belgiske vafler bruger kærnemælk og rapsolie, blandt andre simple ingredienser.
Forb. tid4 min
Tilb. tid15 min
Samlet tid19 min
Ret: Vafler
Køkken: Belgisk
Tags: belgiske vafler, sprøde vafler, vafler med kærnemælk, vafler uden æg
Portioner: 6 vafler
Kalorier: 187kcal
Forfatter: Gustav Hassert

Ingredienser

  • 300 g Hvedemel Evt. med lavt gluten indhold
  • 3 spsk sukker
  • 1 spsk bagepulver
  • 5 dl Kærnemælk Almindelig mælk kan også gå an
  • ½ dl Rapsolie
  • 1 knivspids Salt
  • 1 spsk Smør Til stegning

Sådan gør du

  • Start med at tænde vaffeljernet, så det er klar til brug.
  • Rør alle ingredienserne sammen på nær smørret til stegning.
  • Steg nu din vaffeldej 1,5 dl ad gangen. Brug lidt af smørret til stegning til hver portion. Luk låget til og steg efter fabrikantens instruktioner. På mit tager det cirka 60 sekunder.
  • Server straks mens de er varme.

Noter

Vafler skal serveres med det samme, da de hurtigt kan blive kedelige. Hvis du skal lave en stor portion, hold da de færdiglavede vafler varme i ovnen, mens du laver resten.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Scroll til toppen