Go Back
+ servings
vafler uden æg
Udskriv
3.97 fra 27 stemmer

Vafler Uden Æg

Opskrift på sprøde vafler uden æg, som kan laves nemt og hurtigt. Disse belgiske vafler bruger kærnemælk og rapsolie, blandt andre simple ingredienser.
Forb. tid4 min
Tilb. tid15 min
Samlet tid19 min
Ret: Vafler
Køkken: Belgisk
Tags: belgiske vafler, sprøde vafler, vafler med kærnemælk, vafler uden æg
Portioner: 6 vafler
Kalorier: 187kcal
Forfatter: Gustav Hassert

Ingredienser

  • 300 g Hvedemel Evt. med lavt gluten indhold
  • 3 spsk sukker
  • 1 spsk bagepulver
  • 5 dl Kærnemælk Almindelig mælk kan også gå an
  • ½ dl Rapsolie
  • 1 knivspids Salt
  • 1 spsk Smør Til stegning

Sådan gør du

  • Start med at tænde vaffeljernet, så det er klar til brug.
  • Rør alle ingredienserne sammen på nær smørret til stegning.
  • Steg nu din vaffeldej 1,5 dl ad gangen. Brug lidt af smørret til stegning til hver portion. Luk låget til og steg efter fabrikantens instruktioner. På mit tager det cirka 60 sekunder.
  • Server straks mens de er varme.

Noter

Vafler skal serveres med det samme, da de hurtigt kan blive kedelige. Hvis du skal lave en stor portion, hold da de færdiglavede vafler varme i ovnen, mens du laver resten.