Go Back
+ servings
Pizzadej med surdej
Udskriv
5 fra 4 stemmer

Pizzadej med surdej

Opskrift på pizzadej med surdej, som endda har en smule fuldkornsmel. Den er altså en smule mere fiberrig end andre surdej pizzabunde.
Forb. tid1 d
Tilb. tid15 min
Samlet tid1 d 15 min
Ret: Brød
Køkken: Italiensk
Tags: dej til pizza, fuldkornspizza med surdej, pizza surdej, Pizzadej med surdej
Portioner: 1 pizza
Kalorier: 987kcal
Forfatter: Gustav Hassert

Køkkenudstyr

Ingredienser

  • 300 g Tipo 00 mel
  • 30 gram Fuldkornsmel el. grahamsmel
  • 2,25 dl Vand
  • 7 g Salt
  • 50 g Surdej
  • 3 spsk Olivenolie

Sådan gør du

  • Til at starte med tilføjer jeg ingredienserne på nær olivenolien i en stor skål. Så bruger jeg mine hænder til at samle massen indtil den er ensartet. Så putter jeg mel på mit køkkenbord, og med en dejskraber får jeg al dejen ud på køkkenbordet.
  • Nu kommer den svære del; du skal ælte dejen i cirka 9-10 minutter indtil den er elastisk og glutenforbindelserne er stærke. Jeg bekymrer mig ikke for meget om dejen er for våd ved dette stadie, da det ændrer sig under hævning.
  • Lad nu dejen ligge på køkkenbordet i ca. 2,5 time, hvor den skal foldes 4 gange undervejs.
  • Smør nu en stor skål med de 3 spsk. olivenolie. Læg dejen ned i skålen og form den til en kugle. Læg vitawrap eller et fugtigt viskestykke ud over skålen. Nu skal dejen hæve i køleskabet i cirka 12 timer, eller natten over.
  • Når dejen har hævet natten over, tager du den ud og deler den op i passende kugler, der senere skal bruges til hver enkelt pizza. For mig rækker denne opskrift cirka til 2 pizzaer.
  • Lad dejkuglerne hæve yderligere 6 timer i en utildækket beholder.
  • Nu er dejen klar til at blive formet til pizzaer og blive bagt.

Noter

Jeg bager disse pizzaer ved 250 grader normal ovn, i cirka 9-11 minutter.