Hjemmelavede vafler til is. Denne opskrift er perfekt, hvis du mangler isvafler til en gammeldags is, hvor du ikke vil gå på kompromis med smagen. Super nem og simpel fremgangsmåde.
Forb. tid6min
Tilb. tid15min
Samlet tid21min
Ret: Vafler
Køkken: Belgisk
Tags: forme isvafler, isvafler, sprøde vafler til is, vafler til gammeldags is, vafler til is
Portioner: 6isvafler
Forfatter: Gustav Hassert
Ingredienser
2Æggehvider
¾dlPiskefløde
1,5dlSukker
1tskKanel
1tskSalt
1tskVaniljesukker
2dlHvedemel
7spskSmeltet smør
Sådan gør du
Start med at tænde for vaffeljernet så det er godt varmt. Læg to viskestykker oven på hinanden på køkkenbordet – det skal vi bruge til at rulle vaflerne sammen.
Pisk piskefløden og æggehviderne sammen i en stor skål.
Tilsæt sukker, kanel, salt og vaniljesukker og rør godt rundt.
Tilsæt melet og pisk indtil dejen er ensartet. Her kan du evt tilsætte mere mel hvis dejen er for tynd.
Steg nu dine vafler – der skal cirka ¾ dl dej til en vaffel. Når vaflen er stegt, (cirka 60 sekunder på mit vaffeljern) læg den da på viskestykket og rul hver side sammen så det former en vaffel(kegle). Hold den således i cirka 20 sekunder mens den køler af.
Sæt nu din færdige vaffel i fx et glas og lad den køle helt af.
Server de lækre vafler med gammeldags is f.eks.
Noter
Det krævede af mig lidt øvelse at få lavet perfekte vafler. Men øvelse gør mester!