Opskrift på tyrkisk fladbrød uden gær, som kan laves hurtigt. Dette fladbrød bruger bagepulver, hvilket betyder at det er helt uden hævetid. Perfekt hvis du skal bruge et hurtigt fladbrød til gyros mm.
Forb. tid40min
Tilb. tid10min
Samlet tid50min
Ret: Brød
Køkken: Tyrkisk
Tags: fladbrød med bagepulver, fladbrød uden gær, tyrkisk fladbrød
Portioner: 4fladbrød
Kalorier: 283kcal
Forfatter: Gustav Hassert
Ingredienser
300gHvedemel
1dlVand
1tskSalt
2tskBagepulver
2tskFriskkværnet peber
1tskSpidskommen
2spskOlivenolie
Sådan gør du
Start med at blande de tørre ingredienser, mel, salt, peber, bagepulver og spidskommen sammen i en stor skål.
Tilsæt nu vandet lidt efter lidt og ælt massen sammen til en dej. Brug kun den mængde vand der er nødvendig til at forme en blød dej.
Hvis dejen er for våd, tilsæt da nogle af de spsk. mel der er angivet, og hvis den er for tør, noget af de spsk. mel.
Skær nu dejen i 4 dele, og form hver del til en rund kugle. Pak dem ind i plastikfolie, og lad dem hvile på køkkenbordet i 30-60 minutter.
Med dine fingre, tryk hver kugle ud til et fladbrød. Fladbrødet må gerne være tyndt, men man skal ikke kunne se igennem dejen.
Steg fladbrødene med lidt olivenolie ved høj varme, på en stor pande, cirka 1 minut per side.
Servér straks, f.eks. sammen med tyndskåret stegt kyllingekød, salat og dressing. Mums!
Noter
Tyrkiske fladbrød gør sig godt til kødretter fra samme område. Det kan fks. være en lækker gyros.