Tyrkisk fladbrød uden gær

Tyrkisk Fladbrød Uden Gær | Fladbrød på Pande

I denne opskrift kommer mit bedste bud på et lækkert hjemmelavet brød uden gær, i form af fladbrød på pande. Denne opskrift er en personlig favorit når det skal være nemt og lækkert. Jeg har gentagende gange lavet det til mine venner med stor succes. 

Et tyrkisk fladbrød uden gær som dette kan serveres på et utal af måder. Jeg plejer at servere det med gyros kyllingefilet, salat, løg og dressing. Det plejer at være en sikker vinder, og er helt genialt f.eks. til studentergildet eller som natmad til en fest.

Dette pandebrød uden gær er supergodt også som Naan eller pita, og kan også serveres til f.eks. karry-retter og diverse gryderetter. Prøv det!

Bedste fladbrød opskrift uden gær

En af de dejlige ting ved denne opskrift på tyrkisk fladbrød er at den er uden gær. Du kan derfor nemt lave denne på kort tid. Skal det gå rigtigt hurtigt, behøves dejen, strengt taget, heller ikke at hvile.

Jeg foretrækker at lade min fladbrødsdej hvile i mindst 30 minutter, da det giver en blødere dej.

Når fladbrødene er stegt, holder de sig i cirka 3 dage i køleskab. Jeg kan anbefale at evt. fryse den rå dej ned, og så tage den op dagen før du skal bruge den. Så kan du hurtigt lave nemme fladbrød på pande uden gær.

Nemme fladbrød på pande

Tricket med disse fladbrød på pande uden gær, er at jo tykkere dej, desto blødere bliver det endelige resultat. Du skal dog ikke gøre dejen for tyk.  Desuden skal et tykkere fladbrød steges ved lavere varme.

Omvendt kan det siges at jo tyndere fladbrød, og højere varme, desto sprødere fladbrød. Sprøde fladbrød kan også fungere helt fint, f.eks. til at dyppe i en tzatziki dressing til pitabrød og fladbrød. En hvidløgsdressing er også fantastisk hertil.

Disse fladbrød kan også laves med gluten fri mel. Den fungerer dog ikke så godt med mandelmel, da det bliver for tørt.

Tyrkisk fladbrød uden gær
Udskriv
5 fra 1 stemme

Tyrkisk Fladbrød uden Gær

Opskrift på tyrkisk fladbrød uden gær, som kan laves hurtigt. Dette fladbrød bruger bagepulver, hvilket betyder at det er helt uden hævetid. Perfekt hvis du skal bruge et hurtigt fladbrød til gyros mm.
Forb. tid40 min
Tilb. tid10 min
Samlet tid50 min
Ret: Brød
Køkken: Tyrkisk
Tags: fladbrød med bagepulver, fladbrød uden gær, tyrkisk fladbrød
Portioner: 4 fladbrød
Kalorier: 283kcal
Forfatter: Gustav Hassert

Ingredienser

  • 300 g Hvedemel
  • 1 dl Vand
  • 1 tsk Salt
  • 2 tsk Bagepulver
  • 2 tsk Friskkværnet peber
  • 1 tsk Spidskommen
  • 2 spsk Olivenolie

Sådan gør du

  • Start med at blande de tørre ingredienser, mel, salt, peber, bagepulver og spidskommen sammen i en stor skål.
  • Tilsæt nu vandet lidt efter lidt og ælt massen sammen til en dej. Brug kun den mængde vand der er nødvendig til at forme en blød dej.
  • Hvis dejen er for våd, tilsæt da nogle af de spsk. mel der er angivet, og hvis den er for tør, noget af de spsk. mel.
  • Skær nu dejen i 4 dele, og form hver del til en rund kugle. Pak dem ind i plastikfolie, og lad dem hvile på køkkenbordet i 30-60 minutter.
  • Med dine fingre, tryk hver kugle ud til et fladbrød. Fladbrødet må gerne være tyndt, men man skal ikke kunne se igennem dejen.
  • Steg fladbrødene med lidt olivenolie ved høj varme, på en stor pande, cirka 1 minut per side.
  • Servér straks, f.eks. sammen med tyndskåret stegt kyllingekød, salat og dressing. Mums!

Noter

Tyrkiske fladbrød gør sig godt til kødretter fra samme område. Det kan fks. være en lækker gyros.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Scroll til toppen