Denne lækre tzatziki dressing til pitabrød har en lækker smag af mynte, hvidløg, og agurk, blandt andet. Den er mere frisk end de fleste andre tzatziki opskrifter du finder i Danmark, og er derfor særdeles velegnet til pitabrød.
Du kan lave den dagen i forvejen, eller samme dag. Den får mere smag, hvis du lader den trække, men der er intet galt med at spise den umiddelbart efter ingredienserne er blandet sammen. Så det er tilmed en både nem og hurtig tzatziki dressing til pitabrød.
Nem Tzatziki Dressing
Denne tzatziki er super nem, og kan laves indenfor kort tid. En af de lækre ting ved tzatziki dressing er smagen af hvidløg. Hvis du ikke har så lang tid, til at forberede din tzatziki kan du bare tilføje lidt flere ingredienser. Så får dem nemlig hurtigt mere smag, og behøver ikke at trække specielt længe.
Dog skal du være opmærksom på den får langt mere smag efter nogle timer. Så hvis du har givet den godt med hvidløg, bliver den meget kraftig næste dag. Så hvis du gør dette, så spis den med det samme.
Dertil er opskriften også bare simpel at lave. Der er få ingredienser, og handler primært bare om at blande dem. Bare sørg for dine agurker har drænet rigelig.
Dressing Til Pitabrød
Denne dressing egner sig særligt godt til pitabrød. Du kan bruge den som en fyld, der giver smag til dine andre ingredienser. Hvis du eksempelvis laver nogle autentiske pitabrød med kylling, løg og tomater, fungerer denne tzatziki dressing godt indeni.
Dog kan du også bruge den som en dip opskrift. Du behøver nemlig ikke at bruge den som fyld, den fungerer også super godt som dip. Hvis du gerne bare vil have en god dip til dit pitabrød, har vi også en række andre opskrifter.
Hvis du gerne vil lave lidt forskellig dip til pitabrød kan jeg anbefale en lækker fetadip, aubergine dip, eller måske en hjemmelavet dild dip. Mulighederne er mange.
Tzatziki Dressing Med Mynte
I Danmark lader det ikke til vi normalt bruger mynte i tzatziki. Jeg faldt over en opskrift for lang tid siden på en tzatziki dressing til pitabrød, som havde mynte. Først, virkede det lidt specielt, da jeg aldrig har brugt mynte i tzatziki, men det smager faktisk helt fantastisk. Særligt til pitabrød virker dressingen rigtigt godt.
Udover mynten er denne dressing meget lig den normale. Dog er mynte en ingrediens, som tilbyder utroligt meget smag. Derfor er smagen ret anderledes, men smager samtidig af den velkendte tzatziki, som man kender fra de varme sommerdage.
Når du laver din tzatziki dressing med mynte bliver den bare mere frisk. Du skal helt sikkert prøve det. Andre ingredienser man kan tilføje i stedet inkluderer dild.
Tzatziki Dressing Til Pitabrød
Ingredienser
- 1 Agurk
- 170 g Græsk yoghurt Du kan bruge en lav fedtprocent, hvis du gerne vil have det mere fyldende, hvilket er godt til dressing.
- 1 fed Hvidløg Presset
- 1 håndfuld Frisk mynte
- 1-2 tsk Olivenolie
Sådan gør du
- Skær agurken på langs i 2 stykker, og skrab indmaden ud med en ske. Herefter tilføjer du lidt salt, for at trække væsken.
- Dernæst tager du en stor skål og tilføjer din yoghurt, hvidløg og mynte. Hvidløg og mynte hakkes eller presses fint. Tilføj noget olivenolie nu.
- Riv din agurk ned i blandingen, med et rivejern. Her snakker vi altså om skalden, og det resterende. Indmaden skulle gerne allerede være skrabet væk.
- Lad din tzatziki pitabrød dressing trække en times tid. Skal den have mere smag, giver du den bare lidt længere tid i køleskabet, eller tilføjer flere hvidløg.
Rigtig lækkert med mynte
Lyder super lækker, skal prøves