Aubergine Dip Opskrift | Til Chips Og Grøntsager

Aubergine dip kan være lidt udfordrende lave, da man skal huske at give sin aubergine rigeligt i ovnen. Mange giver den fejlagtigt ikke nok, hvilket giver en utroligt kedelig smag. Når man laver madretter med aubergine skal den nemlig have lige tilpas, for at få den rette smag.

Det er tilfældet ligemeget om man bruger den i lasagne, Mac and Cheese, eller en æggekage. Denne opskrift giver heldigvis den helt perfekte aubergine til dip, som passer perfekt til grøntsager, chips eller brød.

Mange bruger aubergine dip til brødet, men den kan også sagtens bruges til grøntsager eller chips. Derved er det en perfekt dip til diverse sammenkommetsner. Dertil er den også lidt mere unik end en Holiday dip, eller peanutbutter dip.

Er Aubergine Dip Sundt?

Man kan lave sin aubergine dip på mange måder, men denne opskrift er særdeles sund. Hvis du bruger en høj fedtprocent i din græske yoghurt har den naturligvis flere kalorier, end hvis du kun bruger cremefraiche, med lav.

Denne aubergine dip er baseret på en hel aubergine, hvilket betyder den er langt sundere end de fleste andre dip. Dertil kan du vælge en græsk yoghurt med lav fedtprocent, hvis du gerne vil spare på kalorierne.

Dog skal det siges at denne dip næsten kun består af sunde ingredienser. Hvidløg, aubergine, persille, olivenolie, mm. så bliver det altså ikke sundere. Du får noget fedt fra olivenolien og den græske yoghurt, men det er de sunde fedtstoffer, som kroppen har brug for.

Dip Til Brød

Aubergine dip er uden tvivl en af de bedste dip til nybagtbrød. Den smager fantastisk, men er samtidig sund. Imodsætning til andre dip er den nemlig hovedsageligt baseret på en grøntsag. De fleste andre dip har enten cremefraiche eller yoghurt, som hovedingrediens.

Denne kan du derimod bruge så tosset du vil, uden at bekymre dig om kalorierne. Den er nemlig meget lav kalorier, da den er baseret på aubergine.

aubergine dip opskrift
Udskriv
5 fra 1 stemme

Aubergine Dip

Aubergine dip med græsk yoghurt, som kan bruges til de fleste snacks. Passer perfekt til grøntsager, chips eller brød.
Forb. tid10 min
Tilb. tid45 min
Samlet tid55 min
Ret: Tilbehør
Køkken: Amerikansk
Tags: aubergine, dip
Portioner: 4 portioner
Kalorier: 59kcal
Forfatter: Gustav Hassert

Ingredienser

  • 1 stk aubergine
  • 1 fed Hvidløg
  • 1/2 – 1 stk Frisk grøn chili
  • 1/2 håndfuld Persille
  • 1 spsk Olivenolie
  • 1/2 stk Citronsaft
  • 1 tsk Paprika
  • 2 spsk Græsk yoghurt 10% eller mere

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 180 grader. Prik nogle huller i auberginen med en kniv. Når ovnen er varm, varmer du den i 45 minutter, indtil den er blevet gylden/sort, og helt blød.
  • Knus hvidløg i en hvidløgspresser og snit din chili fint, samt hakke persillen fint.
  • Tag indmaden fra auberginen og tilføj den til en foodprocessor. Tilføj dernæst de resterende ingredienser fra før, samt olie, citronsaft, salt og peber.
  • Smag din aubergine dip til, med salt og peber.

Noter

Hvis din aubergine dip ikke smager af nok, er det nok fordi den skal hvile. Lad den hvile 30 minutters tid, og smag derefter til igen. Salt og peber kan du dog hurtigt smage om mangler.

En kommentar til “Aubergine Dip Opskrift | Til Chips Og Grøntsager”

Skriv en kommentar

Opskrift Vurdering