Aubergine dip med græsk yoghurt, som kan bruges til de fleste snacks. Passer perfekt til grøntsager, chips eller brød.
Forb. tid10min
Tilb. tid45min
Samlet tid55min
Ret: Tilbehør
Køkken: Amerikansk
Tags: aubergine, dip
Portioner: 4portioner
Kalorier: 59kcal
Forfatter: Gustav Hassert
Ingredienser
1stkaubergine
1fedHvidløg
1/2 - 1stkFrisk grøn chili
1/2håndfuldPersille
1spskOlivenolie
1/2stkCitronsaft
1tskPaprika
2spskGræsk yoghurt10% eller mere
Sådan gør du
Forvarm ovnen til 180 grader. Prik nogle huller i auberginen med en kniv. Når ovnen er varm, varmer du den i 45 minutter, indtil den er blevet gylden/sort, og helt blød.
Knus hvidløg i en hvidløgspresser og snit din chili fint, samt hakke persillen fint.
Tag indmaden fra auberginen og tilføj den til en foodprocessor. Tilføj dernæst de resterende ingredienser fra før, samt olie, citronsaft, salt og peber.
Smag din aubergine dip til, med salt og peber.
Noter
Hvis din aubergine dip ikke smager af nok, er det nok fordi den skal hvile. Lad den hvile 30 minutters tid, og smag derefter til igen. Salt og peber kan du dog hurtigt smage om mangler.