æggekage i ovn med squash

Æggekage I Ovn Med Squash & Ost Opskrift

Æggekage er et fantastisk måltid af en masse grunde, og æggekage i ovn er bare endnu bedre. Det er nemlig en meget let og billig opskrift at lave. Det er ikke en overraskelse at æggekagen har været en klassiker i de danske hosholdninger i årevis.

Hvis man ikke har haft tid til at handle, eller gerne vil sparre lidt penge, ja så er æggekage jo det oplagte valg. -Og når man laver sin æggekage i ovn, kan man endda lave det på ingen tid!

Den skal naturligvis have længere i ovnen, men hvis man sætter ovnen på 180 grader, kan man efterlade den til sig selv, og tilberedningstiden er derfor lav.

Kan Man Lave Æggekage I Ovn?

En af de nemmeste måder at lave en æggekage er faktisk i en ovn. Det skyldes nemlig at man ikke behøver bekymre sig om at den brænder på. Når man laver madretter på en pande, skal man altid huske at holde øje med den.

I en ovn kan man derimod bare lade den passe sig selv. Dertil bliver en æggekage i ovn faktisk også særdeles lækker. Smagen af de forskellige ingredienser bliver godt blandet, da den får længere tid.

Det samme er tilfældet for pastaretter i fad, såsom Mac and Cheese.

I min optik er det bedst at lave sin æggekage i ovn, da det giver en mere jævn smag. Vil man derimod lave en omeletten, er det naturligvis essentielt at bruge en pande.

Kartofler I Æggekage

Denne æggekage er yderst sund, da den er fyldt med squash, som er fuld af vitaminer og lav i kalorier. Dog er det også muligt at tilføje et hav af andre ingredienser til sin æggekage. En anden meget popular ingrediens er kartofler.

Når man laver en æggekage i ovn med kartofler bliver de nemlig dejligt møre, og godt blandet med æggende. Sådan det bliver til en masse, hvilket er utroligt lækkert. Konsistensen minder meget om muffins. Dog er det også vigtigt at få nogle grøntsager i sin diæt.

Derfor indeholder denne æggekage squash, da det giver lidt flere vitaminer og mineraler. Hvis man vil lave en æggekage med kartofler anbefaler jeg en lækker salat med balsamico dressing, ved siden af.

Sund Æggekage Med Grøntsager

Som sagt er det vigtigt at få nogle grøntsager indenbors, og særligt når det handler om aftensmad. Hvis du er ligesom de fleste danskere, er dette nemlig normalt det største måltid på dagen. Derfor er denne æggekage sund og fyldt med squash.

Squash er fyldt med A og C vitaminer, hvilket er godt for huden og knoglerne. Så hvis du har børn i familien, eller gerne vil have pænere hud, så har du fundet den perfekte æggekage i ovn til dig.

Så kan du også tillade dig at spise noget lækkert Holiday dip med chips den næstkommende fredag!

æggekage i ovn med squash
Udskriv
5 fra 3 stemmer

Æggekage I Ovn Med Squash Og Ost

Denne lækre æggekage bagt i ovn har alt hvad du skal bruge til et sundt måltid. Den er fyldt med squash, lækker ost, og super nem og lave, da den bages i ovn.
Forb. tid10 min
Tilb. tid40 min
Ret: Æggekage
Køkken: Amerikansk
Tags: æggekage, mikroovn, ost, squash
Portioner: 4 portioner
Kalorier: 239kcal
Forfatter: Gustav Hassert

Ingredienser

 • 2 spsk Olivenolie
 • 1-2 små Squash Det afhænger meget af din præference. Hvis du gerne vil have den rigtig sund, smider du 2.
 • 1 stk Løg
 • 8 stk Æg
 • 3 dl Mælk
 • 2 dl Parmesanost Eller en anden tør ost.

Sådan gør du

 • Opvarm en pande til medium, med noget olie. Tilføj squash og løg til panden og steg med mild varme indtil bløde. Omkring 5-7 minutter.
 • Imens pisker du æggene sammen og tilføjer mælk og salt løbende. Samt 1 dl parmesanost.
 • Når dine grøntsager er færdige tilføjer du dem til de æggene.
 • Hæld æggeblandingen i et passende fad, og tilføj resten af osten på toppen.
 • Bag din æggekage, i ovnen, i 40-45 minutter ved 180 graders varme.

Noter

Siden denne æggekage bliver bagt i ovn, er den simpelthen så nem at lave, og du kan endda gemme den til næste dag, skulle der være rester.

1 kommentar til “Æggekage I Ovn Med Squash & Ost Opskrift”

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering
Scroll til toppen