Denne lækre hvidløgsdressing har en lækker og kraftfuld smag af hvidløg. Den er mere frisk end de sædvanlige man kan købe i online supermarkeder grundet Creme Fraichen.
Du kan lave den 30 minutter før maden skal på bordet eller være på forekant og lave den dagen inden. Det vigtige ved hvidløgsdressing er, at den får mere smag jo længere tid den får lov til at stå og trække. Det er dog vigtigt at påpege, at den sagtens kan spises lige så snart den er rørt sammen.
Hvidløgsdressing med Creme Fraiche
Denne hvidløgsdressing er lavet på Creme Fraiche, hvilket giver den en mere frisk og lækker smag. Hvorimod dem der købes er en smule tungere i det. Disse bruger nemlig mayonnaise, eller salatmayonnaise. Til hvidløgsdressing kan der også sagtens bruges andre syrnede produkter, såsom natural yoghurt eller græsk yoghurt.
Ved brug af den græske yoghurt, vil dressing bliver markant tykkere og går måske hen og minder lidt for meget om Tzatziki. Ved at den bliver så tyk, kan det også gøre det svært at fordele den jævnt udover salaten.
Der kan også være mange foredele ved at vælge naturel yoghurten. Ved at vælge naturel yoghurt kan man både gå ned i kalorier, men også få en endnu tyndere dressing, som endnu lettere kan fordele rundt. Der er dog også få ulemper ved brug af denne. Naturel yoghurt har en mere syrlig, næsten bitter smag, og det kan nogle gange være svært at nedtone denne smag.
Hvidløgsdressing som tilbehør
Som nævnt i ovenstående afsnit, så er hvidløgsdressingen også super fin som tilbehør. Den kan eksempelvis bruges som lækker dressing til Quinoa Kålsalat, fordi den her har et super godt sammenspil med parmesanosten. Den kan også hældes udover den hjemmelavede pizza eller noget så simpelt, bruges til at dyppe i det lækre Keto Brød, og på denne måde lave en substitut for smør.
Hvidløgsdressing
Ingredienser
- 200 ml Cremefraiche Du bestemmer selv fedtprocent
- 3 spsk Mayonnaise
- 3-4 stk Hvidløg Alt efter hvor kraftfuld
- 1-2 spsk Citron
- 1 smule Persille Valgfrit
Sådan gør du
- Bland cremefraiche og mayonnaise godt sammen, så der ikke er klumper.
- Pres hvidløget i og rør godt rundt.
- Tilsæt citron.
- Smag til med salt og peber.
Den bliver rigtig fin med en smule persille (: