hvidløgsdressing

Hvidløgsdressing Opskrift | Creme Fraiche & Mayo

Denne lækre hvidløgsdressing har en lækker og kraftfuld smag af hvidløg. Den er mere frisk end de sædvanlige man kan købe i online supermarkeder grundet Creme Fraichen.

Du kan lave den 30 minutter før maden skal på bordet eller være på forekant og lave den dagen inden. Det vigtige ved hvidløgsdressing er, at den får mere smag jo længere tid den får lov til at stå og trække. Det er dog vigtigt at påpege, at den sagtens kan spises lige så snart den er rørt sammen.

Hvidløgsdressing med Creme Fraiche

Denne hvidløgsdressing er lavet på Creme Fraiche, hvilket giver den en mere frisk og lækker smag. Hvorimod dem der købes er en smule tungere i det. Disse bruger nemlig mayonnaise, eller salatmayonnaise. Til hvidløgsdressing kan der også sagtens bruges andre syrnede produkter, såsom natural yoghurt eller græsk yoghurt.

Ved brug af den græske yoghurt, vil dressing bliver markant tykkere og går måske hen og minder lidt for meget om Tzatziki. Ved at den bliver så tyk, kan det også gøre det svært at fordele den jævnt udover salaten.

Der kan også være mange foredele ved at vælge naturel yoghurten. Ved at vælge naturel yoghurt kan man både gå ned i kalorier, men også få en endnu tyndere dressing, som endnu lettere kan fordele rundt. Der er dog også få ulemper ved brug af denne. Naturel yoghurt har en mere syrlig, næsten bitter smag, og det kan nogle gange være svært at nedtone denne smag.

Hvidløgsdressing som tilbehør

Som nævnt i ovenstående afsnit, så er hvidløgsdressingen også super fin som tilbehør. Den kan eksempelvis bruges som lækker dressing til Quinoa Kålsalat, fordi den her har et super godt sammenspil med parmesanosten. Den kan også hældes udover den hjemmelavede pizza eller noget så simpelt, bruges til at dyppe i det lækre Keto Brød, og på denne måde lave en substitut for smør.

hvidløgsdressing
Udskriv
5 fra 3 stemmer

Hvidløgsdressing

Lækker hvidløgsdressing der kan fungere til både salaten, men også den hjemmelavede pizza.
Forb. tid5 min
Tilb. tid30 min
Samlet tid35 min
Ret: Dressing
Køkken: Dansk
Tags: dressing, Hvidløg, hvidløgsdressing
Portioner: 4 personer
Kalorier: 58kcal
Forfatter: Alberte Bauerfeld

Ingredienser

  • 200 ml Cremefraiche Du bestemmer selv fedtprocent
  • 3 spsk Mayonnaise
  • 3-4 stk Hvidløg Alt efter hvor kraftfuld
  • 1-2 spsk Citron
  • 1 smule Persille Valgfrit

Sådan gør du

  • Bland cremefraiche og mayonnaise godt sammen, så der ikke er klumper.
  • Pres hvidløget i og rør godt rundt.
  • Tilsæt citron.
  • Smag til med salt og peber.

Noter

Lad gerne dressingen stå i køleskabet i omkring 20-30 minutter, for at få den kraftige hvidløgssmag frem. Hvis den ikke er kraftig nok efter tiden i køleskabet, put gerne mere hvidløg i og lad den igen stå 20-30 minutter.

1 kommentar til “Hvidløgsdressing Opskrift | Creme Fraiche & Mayo”

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering
Scroll til toppen