hjemmelavet salatmayonnaise opskrift

Hjemmelavet Salatmayonnaise Opskrift

Du kan faktisk bruge salatmayonnaise til det meste. Det er ofte forbundet med dipping til pomfritter eller andet tilbehør, men det er også muligt at bruge til en broccolisalat eller lignende. Samtidig bliver det hele bare lidt bedre når du selv laver den.

Når man selv laver sin salatmayonnaise har man nemlig fuld kontrol over ingredienserne, og kan derfor gøre den perfekt til dig. Der er heller ingen ubehagelige unaturlige ting i, som vi ikke vil have.

Så selvom salatmayonnaise ikke er den sundeste spise, kan det altid anbefales at lave den hjemmelavet. På grund af sundhed, men særligt fordi det bare smager bedre.

Salatmayonnaise vs Mayonnaise

Alle danskere kender til salatmayonnaise og det bliver generelt anset som noget helt anderledes end normal mayonnaise. Nogen mener at kunne smage stor forskel, mens andre slet ikke kan smage det ene fra det andet. Men er der egentlig en forskel?

Salatmayonnaise er en videreudvikling på mayonnaise, som bliver produceret af Kraft Foods. Det er ikke det samme som almindelig mayonnaise, trods de er meget ens. Hvis du tager et kig på ingredienserne vil du også se de ikke er ens. Derfor giver det god mening smagen heller ikke er ens.

Kraft Foods har ikke nogen forklaring på hvorfor det kaldes salatmayonnaise, og ikke bare mayonnaise. Den logiske grund er at det er et markedsføring-trick, for at differentiere sig fra den almindelige mayonnaise, og samtidig få den til at fremstå sundere.

Så der er forskel på ingredienserne i salatmayonnaise og den almindelige, men navnet kommer hovedsageligt med formålet om at fremstå sundere.

Hvad Er Salatmayonnaise?

Salatmayonnaise er en mayonnaisebaseret dipping til pomfritter og andre kartofler. Den kan bruges til adskillige fødevarer, men er hovedsageligt tiltænkt til pomfritter. Trods navnet har den altså intet med salat at gøre.

Den bruges normalvis ikke til salat eller salatdressing, her vil en balsamico dressing være bedre. Det kan antages at navnet er et markedsføring-trick fra producentens side til at fremstå sundere. Trods den er lavet specifikt til pomfritter, et produkt som har intet med salat at gøre.

hjemmelavet salatmayonnaise opskrift
Udskriv
4.2 fra 10 stemmer

Hjemmelavet Salatmayonnaise Opskrift

Hvis man skal have en rigtig lækker salatmayonnaise skal den være hjemmelavet. Derfor finder du den perfekte hjemmelavede salatmayonnaise opskrift lige her.
Forb. tid10 min
Tilb. tid10 min
Samlet tid20 min
Ret: Tilbehør
Køkken: Spansk
Tags: hjemmelavet, mayo, salatmayonnaise
Portioner: 5 portioner
Kalorier: 189kcal
Forfatter: Gustav Hassert

Ingredienser

  • 2 Pasteuriserede æggeblommer
  • 1,5 dl rapsolie
  • 2 tsk Æbleeddike
  • 2 spsk Citronsaft friskpresset
  • 2 spsk Senneppulver

Sådan gør du

  • Hæld æggeblommer i en skål og pisk dem med en håndmixer, mens du langsamt tilføjer rapsolie. Her er det vigtigt du tilføjer olien meget langsomt.
  • Når olien er pisket helt ud, tilsætter du resten af ingredienserne.
  • Smag til med salt og peber, samt om den skal have mere af dine øvrige ingredienser.

Noter

Du kan bruge denne hjemmelavede salatmayonnaise til dipping af alverdens madvarer, eller i en sandwich. Dertil behøver du jo ikke spise det hele på en gang. Den kan sagtens komme en tur i køleskabet, og bruges over en længere periode.

1 kommentar til “Hjemmelavet Salatmayonnaise Opskrift”

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering
Scroll til toppen