keto brød low carb

Low-Carb Keto Brød Opskrift | Vægttab Brød

Her finder du opskriften på et nemt low-carb keto brød, som bidrager til at holde din krop i ketose, og derved hjælpe med vægttab. Brødet er fyldt med æg og kokosolie, hvilket også betyder der er mindre mel.

Hvis du ikke har noget mandelmel kan du også bruge almindeligt hvedemel. Dog anbefaler vi at du bruger noget groft mel, såfremt du gerne vil opnå vægttab. På den måde kan du nemlig føle dig mæt i længere tid.

Sådan Laver Man Keto Brød

Når man skal lave et keto brød er det vigtigt at det er lavt i kulhydrater. Det er nemlig en low-carb opskrift, hvor man forsøger at bruge så få kulhydrater som muligt. Dog er brød og boller generelt meget høje i kulhydrater, da de bruger mel.

Derfor skal man så vidt muligt forsøge at bruge andre ingredienser end mel. Her kan man bruge forskellige ting som fungerer ligesom mel. Dertil er keto-diæten også høj i fedt, så man kan i stedet udskifte med ingredienser, som har meget fedt.

Det meste low-carb keto brød bruger derfor ting som kokosolie og masser af æg, for at give brødet struktur. Man udskifter altså så vidt muligt kulhydrater med protein og fedt.

Andre keto venlige opskrifter her på siden inkluderer vores kålsalat med quinoa og rucola pesto. Disse er nemlig lave i kulhydrater, trods pesto har relativt meget fedt.

Hvad Er Keto?

Keto er kort for ketogenic og beskriver en diæt, hvor man indtager så få kalorier som muligt. Formålet med dette er at putte sin krop i ketose, hvor den begynder at forbrænde fedt fremfor kulhydrater. Kroppen forsøger altid at forbrænde kulhydrater først, da dette det mest simple makronæringsstof. Det kræver altså mindre energi for kroppen at omdanne kulhydrat til energi, end det ville gøre med fedt.

For at tvinge kroppen til at forbrænde fedt udnytter keto-diæten dette ved at skære ned på alle kulhydrater. Det er umulig ikke at spise nogen kulhydrater, men tanken er at kroppen bliver nødsaget til at forbrænde fedt, fremfor kulhydrat.

Hvor Meget Kulhydrat På Low-Carb

Mange oplever gode resultater i henhold til vægttab, og da Atkins først introducerede diæten blev den da også hurtigt populær. Dog skal det siges hjernen har brug for en hvis mængde kulhydrat for at fungere optimalt, hvilket skyldes at molekylerne fra fedt-afbrænding ikke kan nå alle dele af hjernen. Disse er ganske simpelt for store. Derfor anbefaler man at spise mindst 110 gram kulhydrat dagligt.

keto brød low carb
Udskriv
3.96 fra 49 stemmer

Low-Carb Keto Brød

Nemt og sundt keto brød som low-carb, hvilket er perfekt til vægttab. Trods sundheden smager det nemlig lige så godt som andet brød og boller.
Forb. tid10 min
Tilb. tid1 t
Samlet tid1 t 10 min
Ret: Brød
Køkken: Amerikansk
Tags: brød, keto, low-carb, sund
Portioner: 18 stykker
Kalorier: 122kcal
Forfatter: Gustav Hassert

Køkkenudstyr

Ingredienser

 • 280 g Mandelmel Eller almindelig hvedemel.
 • 15 g Bagepulver
 • 2.5 g Salt
 • 4 Store Æg
 • 55 g Kokosolie
 • 125 ml Varmt vand

Sådan gør du

 • Forvarm ovnen til 180 grader, og klargør din brødpande med bagepapir.
 • I en stor skål røres mandelmel(eller hvedemel), sammen med bagepulver og salt.
 • Herefter tilføjer du dine æg, kokosolie og det varme vand. Det hele piskes sammen indtil det danner på luftbobler.
 • Nu skal dejen blot tilføjes til din brødpande, og du har muligheden for at forme det en smule her.
 • Så skal dit low-carb brød i ovnen ved 180 grader i 55-70 minutter. Hvis du ikke er sikker på hvorvidt det er færdigt kan du bruge tandstik tricket, ved at stikke med en tandstik og se om den kommer ren ud. Hvis den gør dette, så er brødet færdigt.
 • Lad nu brødet køle, inden du begynder at tage det ud af brødpanden. Dette kan tage et stykke tid.

Noter

Ikke kun er dette low-carb brød vildt sundt, men også super lækkert. Det smager meget ligesom andet brød, og kan derfor bruges på samme måde. Særligt hvis du er på low-carb diæt kan det være en god ide med noget kyllingpålæg, eller andet protein.

7 kommentarer til “Low-Carb Keto Brød Opskrift | Vægttab Brød”

    1. Hej (: Brødet bruger mandelmel, hvilket indeholder 4,8 gram kulhydrat pr. 100 gram. Der er 280 gram mandelmel, hvilket betyder brødet kun indeholder lidt under 14 gram kulhydrat! Det er ualmindelig lidt.

     1. Der er omkring 320-340 kalorier pr. 100 g af brødet. Det skyldes naturligvis at ingredienserne generelt har et højt indhold af fedt, hvilket jo er perfekt til en keto-diæt (: Normalt brød vil som regel have 250-300 kalorier pr. 100 g, men vil ikke være nært så mættende!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering
Scroll til toppen