Go Back
+ servings
vafler uden mælk
Udskriv
4.84 fra 6 stemmer

Vafler Uden Mælk

Nemme vafler uden mælk, som bruger rigeligt med smør. Dette er den perfekte opskrift til når du skal forkæle dig selv. Det er nemlig belgiske vafler, med et højt indhold af smør, som giver en helt unik og lækker smag.
Forb. tid5 min
Tilb. tid15 min
Samlet tid20 min
Ret: Vafler
Køkken: Belgisk
Tags: bedste vafler, dej til vafler, vafler uden mælk
Portioner: 10 vafler
Kalorier: 378kcal
Forfatter: Gustav Hassert

Køkkenudstyr

  • Belgisk vaffeljern

Ingredienser

  • 5 dl Hvedemel
  • 1 ½ dl Sukker
  • 4 tsk Bagepulver
  • 2 stk Æg Delt i æggeblomme og æggehvide
  • 1 dl Vand Stuetemperatur
  • 2 tsk Vaniljesukker
  • 4,5 dl Smør Meget – men det er det hele værd
  • 1 dl Smeltet smør Til stegning

Sådan gør du

  • Start med at tænde for dit vaffeljern. Det skal være meget varmt, således at du får sprøde vafler.
  • Rør nu alle ingredienser på nær æggehvider sammen i en stor skål.
  • Pisk nu æggehviderne til stive toppe, og fold dem i den anden skål.
  • Nu skal du pensle vaffeljernet med lidt af den ene +1 dl smør. Bag vaflerne en efter en i vaffeljernet, efter fabrikantens instruktioner til vaffeljernet. (eller indtil de er gyldenbrune)

Noter

Lækre toppings du bør prøve: Nutella, vaniljeis, bananer i skiver, jordbær i skiver.