Go Back
+ servings
muffins med chokoladestykker
Udskriv
3.04 fra 33 stemmer

Muffins Med Chokoladestykker - Uden Æg

Hvis du ikke spiser æg, eller tilfældigvis er løbet tør, er denne opskrift perfekt til dig. Nemme muffins med chokoladestykker, uden æg, som selv børn kan lave.
Forb. tid10 min
Tilb. tid20 min
Ret: Dessert
Køkken: Amerikansk
Tags: chokolade, muffin, uden æg
Portioner: 10 Muffins
Kalorier: 220kcal
Forfatter: Gustav Hassert

Ingredienser

  • 200 g Hvedemel
  • 100 g Rørsukker
  • 50 g Almindeligt sukker
  • 3-4 tsk Bagepulver
  • 1 tsk Vaniljepulver
  • 450 ml Mælk Hvis du gerne vil gøre dem veganske kan du også bruge mandelmælk eller soja.
  • 70 g Kakaopulver
  • 30 g Olie Solsikke eller kokosolie
  • 120 g Mørk chokolade

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 180 grader.
  • Tilsæt hvedemel, sukker, kakaopulver, vaniljepulver, og bagepulver til en stor skål.
  • Bland ingredienserne godt sammen.
  • Tilsæt mælk og olie til en anden skål, og pisk sammen.
  • Tilsæt nu de våde ingredienser med de tørre og bland det hele sammen.
  • Tilsæt 2/3 af chokoladestykkerne til blandingen, og bland.
  • Fordel dejen i 10 muffin forme.
  • Drys resten af chokoladestykkerne udover dine muffins.
  • Bag dine muffins i 20 minutter, eller indtil færdige. Eventuelt stik en kniv ned i en af dem, og se om de er færdigbagte.
  • Tag ud af ovnen efter 20 minutter, og lad dem køle. Hvis du skal tilføje frosting er det vigtigt de er helt afkølede -ellers smelter det.

Noter

Hvis du ikke skal spise alle muffins samme dag kan i gemmes i køleskabet i omkring 3 dage. Det er hovedreglen, men hvis de lugter og smager fint, er der næppe noget galt med dem efter 4 dage. Opbevar dem i en lufttæt boks, så de ikke bliver tørre.