Hvis du ikke spiser æg, eller tilfældigvis er løbet tør, er denne opskrift perfekt til dig. Nemme muffins med chokoladestykker, uden æg, som selv børn kan lave.
Forb. tid10min
Tilb. tid20min
Ret: Dessert
Køkken: Amerikansk
Tags: chokolade, muffin, uden æg
Portioner: 10Muffins
Kalorier: 220kcal
Forfatter: Gustav Hassert
Ingredienser
200gHvedemel
100gRørsukker
50gAlmindeligt sukker
3-4tskBagepulver
1tskVaniljepulver
450mlMælkHvis du gerne vil gøre dem veganske kan du også bruge mandelmælk eller soja.
70gKakaopulver
30gOlieSolsikke eller kokosolie
120gMørk chokolade
Sådan gør du
Forvarm ovnen til 180 grader.
Tilsæt hvedemel, sukker, kakaopulver, vaniljepulver, og bagepulver til en stor skål.
Bland ingredienserne godt sammen.
Tilsæt mælk og olie til en anden skål, og pisk sammen.
Tilsæt nu de våde ingredienser med de tørre og bland det hele sammen.
Tilsæt 2/3 af chokoladestykkerne til blandingen, og bland.
Fordel dejen i 10 muffin forme.
Drys resten af chokoladestykkerne udover dine muffins.
Bag dine muffins i 20 minutter, eller indtil færdige. Eventuelt stik en kniv ned i en af dem, og se om de er færdigbagte.
Tag ud af ovnen efter 20 minutter, og lad dem køle. Hvis du skal tilføje frosting er det vigtigt de er helt afkølede -ellers smelter det.
Noter
Hvis du ikke skal spise alle muffins samme dag kan i gemmes i køleskabet i omkring 3 dage. Det er hovedreglen, men hvis de lugter og smager fint, er der næppe noget galt med dem efter 4 dage. Opbevar dem i en lufttæt boks, så de ikke bliver tørre.