muffins med chokoladestykker

Muffins Med Chokoladestykker Opskrift – Uden Æg

Hvis du leder efter en opskrift på muffins med chokoladestykker uden æg er du kommet til det rette sted.

Det kan være du er veganer, eller ikke har nogle æg derhjemme, og hvis det er tilfældet er denne opskrift for dig. Dertil er disse muffins også uden smør, og mælken kan erstattes af mandelmælk. Hvilket er et rigtig godt alternativ til normal mælk.

Tag et kig på denne opskrift i bunden af artiklen. Den har længe været en favorit i min husholdning!

Muffins Uden Smør

Hvis du ikke allerede skulle have bemærket det er disse muffins helt uden smør. I stedet for smør bruger de nemlig godt med mælk, sukker og olie. Alt sammen ingredienser som giver den samme effekt fra smør.

Det betyder også at disse chokoladestykke muffins er sundere end mange andre alternativer. De indeholder nemlig ikke de mættede fedtstoffer og hormoner man finder i normal smør. Derimod får du nogle sunde fedtstoffer fra vegetabilsk olie.

Du tænker måske at de kommer til at mangle noget uden smør. Men jeg kan garantere at disse muffins er præcis lige så gode som dem med smør. Så hvis du ikke spiser smør, eller ikke har noget i køkkenet, er denne muffin opskrift et godt bud.

Veganske Muffins

chokolade muffins uden æg

Som standard bruger disse chokoladestykke muffins mælk. Men de er uden æg, eller smør, så det eneste du skal ændre for at gøre dem veganske er mælken. Heldigvis er der et utal af alternativer til normal mælk.

Jeg anbefaler klart at du bruger mandelmælk, hvis du vil lave dem veganske. Mandelmælk tilbyder nemlig en masse smag i sig selv, hvilket jeg virkelig godt kan lide. Det fungerer godt i vaniljemuffins. Er du dog mere til havremælk, eller sojamælk. Ja, så er det også muligt.

Dertil skal det siges at det meste chokolade ikke er vegansk. Du bliver nød til at finde et mærke som sælger vegansk chokolade, eller lave dit eget. På den måde kan du lave chokolade muffins 100% veganske.

Når du alligevel har købt, eller lavet, vegansk chokolade, burde du også tage et kig på min vegansk banankage opskrift. Den bruger nemlig også chokolade, og er 100% vegansk. Så tag et kig på den hvis du er i bagehumør.

Nemme Muffins Som Alle Kan Lave

Her på siden ønsker vi at lave nemme, men lækre opskrifter. En nem opskrift skal gerne være så let at selv et barn kan udføre den. Såfremt du har alle ingredienserne til rådighed er dette en rigtig nem muffin opskrift.

Alt du gør er at blande våde og tørre ingredienser hver for dig, hvorefter du blandet det hele sammen. Kun 20 minutter senere kan du spise lækre chokolade muffins sammen med familien, eller kæresten.

Er Chokolade Muffins Sunde?

Mange muffin opskrifter er faktisk relativt sunde. Det kan være fordi er baseret på havregryn og fyldt med bær. Denne muffin opskrift er desværre ikke den sundeste, da den har relativt meget hvedemel, olie, og sukker.

Dog er chokolade faktisk ret sundt, så man kan godt lave sunde chokolade muffins. Hvis du gerne vil lave dine egne chokolade muffins skal du bruge en god kakaopulver og udskifte hvedemel med havregryn.

Kakaopulver er chokoladens reneste form, og har en masse egenskaber. En smule chokolade dagligt er blandt andet forbundet med flot hud, sundt hjerte og nedsættelse af stress(kilde). Dog vil jeg anbefale at bruge mindre sukker, hvis du gerne vil lave nogle sunde chokolade muffins.

muffins med chokoladestykker
Udskriv
3.04 fra 33 stemmer

Muffins Med Chokoladestykker – Uden Æg

Hvis du ikke spiser æg, eller tilfældigvis er løbet tør, er denne opskrift perfekt til dig. Nemme muffins med chokoladestykker, uden æg, som selv børn kan lave.
Forb. tid10 min
Tilb. tid20 min
Ret: Dessert
Køkken: Amerikansk
Tags: chokolade, muffin, uden æg
Portioner: 10 Muffins
Kalorier: 220kcal
Forfatter: Gustav Hassert

Ingredienser

 • 200 g Hvedemel
 • 100 g Rørsukker
 • 50 g Almindeligt sukker
 • 3-4 tsk Bagepulver
 • 1 tsk Vaniljepulver
 • 450 ml Mælk Hvis du gerne vil gøre dem veganske kan du også bruge mandelmælk eller soja.
 • 70 g Kakaopulver
 • 30 g Olie Solsikke eller kokosolie
 • 120 g Mørk chokolade

Sådan gør du

 • Forvarm ovnen til 180 grader.
 • Tilsæt hvedemel, sukker, kakaopulver, vaniljepulver, og bagepulver til en stor skål.
 • Bland ingredienserne godt sammen.
 • Tilsæt mælk og olie til en anden skål, og pisk sammen.
 • Tilsæt nu de våde ingredienser med de tørre og bland det hele sammen.
 • Tilsæt 2/3 af chokoladestykkerne til blandingen, og bland.
 • Fordel dejen i 10 muffin forme.
 • Drys resten af chokoladestykkerne udover dine muffins.
 • Bag dine muffins i 20 minutter, eller indtil færdige. Eventuelt stik en kniv ned i en af dem, og se om de er færdigbagte.
 • Tag ud af ovnen efter 20 minutter, og lad dem køle. Hvis du skal tilføje frosting er det vigtigt de er helt afkølede -ellers smelter det.

Noter

Hvis du ikke skal spise alle muffins samme dag kan i gemmes i køleskabet i omkring 3 dage. Det er hovedreglen, men hvis de lugter og smager fint, er der næppe noget galt med dem efter 4 dage. Opbevar dem i en lufttæt boks, så de ikke bliver tørre.

1 kommentar til “Muffins Med Chokoladestykker Opskrift – Uden Æg”

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering
Scroll til toppen